Разностранният талант на Людмила Сланева се развива в много посоки

...
Разностранният талант на Людмила Сланева се развива в много посоки
Коментари Харесай

20 въпроса: Людмила Сланева

Разностранният гений на Людмила Сланева се развива в доста направления през годините. Актриса, певица и пишещ човек, в креативната си биография тя прибавя и театралната комедия. Моноспектакълът е роден от предизвикването да бъдем открити. Това е и непокътнатият й знак като актриса, певица и публицист. Заедно с Ваня Щерева пишат дружно книгата " Мила Мерилин ", в която се приказва искрено за любовта. Основателка е и на група LOCO, с която печелят премията за дебют на Melo Tv Mania и пеят за всичко, което е значимо. А постоянно значима е музиката, която за Людмила е като четвърти член на фамилията. Другите двама са брачният партньор й Стенли и щерка й Никол.
Като какъв човек се определяте?
Аз съм един пътуващ през световете човек. Занимавам се с музика и с спектакъл. Чрез тях се намирам. Чрез тях значително откривам коя съм, кои сме ние, какво ни движи и какво ни дава чувство, че съществуваме. Отдавна не се разпознавам с специалност, нито с триумфа в дадена област. Макар да знам кои от заниманията ми са считани най-успешни. Живея като майка, като жена, като човек, който е обвързван с изкуството. Намирането на облик на нещата посредством концепция, роля, музика, писане ми оказва помощ да дефинира къде съм в дадена обстановка или епизод от живота ми. В един битов проект пребивавам живота на жена, която има куп задания, свързани с обгрижване, и доста постоянно не знае какво да си облече, нито какво " би трябвало " да направи.
Нещото, в което вярвате безусловно?
Че има нещо по-голямо от мен, което движи този живот. Не го движа единствено аз. И то се демонстрира като " знам ", като " слушам " в моментите, в които нищо не знам и нямам концепция накъде да ходя и в какво да имам вяра. Знам също, че " това нещо " се грижи за всички да чуват, да виждат, да имат. Има доста имена.
Любимият ви миг от деня?
Изгревите. Времето сред 5,30 и 7 часа, когато светът още не е отворил очи и не е закрещял " По-важен съм от всеки изгрев! ". В тези часове постоянно си мисля, че ние - човечеството - сме приспани в някаква подправена приказка и че в идващия ден има късмет да се събудим и да разберем истината за това, кои сме в действителност. Вярвам, че сме всевъзможни. Но и че ще си спомним съвършенството, което носим.
Реклама Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да успееш да споделиш една същинска дума. Или ентусиазъм. Или концепция на душата ти.

Да имаш смелостта и нахалството да настояваш за тази истина. Също по този начин да оставаш чист след всеки групов развой, да умееш да се съхраняваш. Като емпат за мен от време на време е мъчно вечер да дефинира кои мисли са в действителност мои и кои непознати. Но като актьор съм отворена да влизам в други кожи. Балансът от време на време е сложен поради това, че хем се впускаш, хем не се впускаш. Нещо като да плуваш с реката и нейните особености.
Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
Разказвам приказки. Можеш да си избереш тази, която допира сърцето ти. А можеш и да не си избираш приказка. Можеш да си избереш телефон. Можеш да избереш мислите, които те карат да се чувстваш благополучен.
Как си почивате?
Не мога да пребивавам, без да се дръзвам. Винаги намирам нещо, което да ме усмихне или разсмее. Не мога да пребивавам без парка, гората, дърветата. Не мога да пиша без тях. Не ми е умерено без тях. Не ми е хубаво без тях. Чувствам се доста обвързвана с природата. Разхождам се с кучето всеки ден. Ако има дни, в които няма време за това, ставам кисела. Също по този начин върша йога от години и боготворя физически неща. Обичам да съм по отношение на тялото си. Третото нещо, с което си почивам, е писането. Пиша лечебно. Писането ме събира. Прояснява ме. Помага ми да чуя личните си мисли. Четвъртото е да стартира нещо ново, което тотално не знам по какъв начин се прави.
Реклама Какво ви зарежда?
Тишината. Тишината е нещото, преди да се роди каквото и да било - мисъл, възприятие, концепция, предпочитание. Тишината ми е " Светая Светих ".
Какво ви разсмива?
Целият живот като че ли е изработен да ме разсмива... И ме разсмива.
Живея до детска градина. Понякога слушам на какво играят децата. Особено когато вземат множеството от тях и на двора останат дребен брой деца. Онзи ден слушам едно момченце да крещи доста мощно: " Госпожооо! Госпожооо! Обичам виии! " Госпожата очевидно го прибра доста бързо, тъй като виковете секнаха внезапно. Но се чу друго дете да споделя: " Край! Ще кажат на майка му и ще му забранят да обича Госпожата! " И въздъхна като 90-годишен дядо. Често виждам хората като деца, които крещят за внимание и изкривяват истината. Ама пада крещене!
Разсмиват ме тайни теории. Разсмиват ме обществени мрежи. Те са комикси с имитация и картина. Разсмива ме кучето ми, когато държи да си има негови неща и те би трябвало да седят в неговата спалня. Но може да опитва да взима и мои неща.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Войната в Украйна 2 Коментари и разбори 3 Енергетика 1 Коментари и разбори 2 Икономика 3 Енергетика 1 Политика 2 Войната в Украйна 3 Коментари и разбори Реклама Какво ви натъжава?
Всичко, за което описах в предния въпрос, би могло и да е тъжно. Детето можеше да не бъде осъдено, а да продължи да си обича Госпожата. Другото дете можеше да не въздиша тежко, а да си избере някаква друга мисъл, да вземем за пример: " Животът е непредвиден! " Или " хубаво е да внимаваш кого обикваш ". И да, тази война, която се води, ме натъжава... След толкоз претърпени войни, стени, режими... в XXI век... Абсурдно е и мозъкът обезверено търси отговор на въпроса " за какво, бе, за какво ".
Автор: Драгомир Спасов и Симеон Леви/ студио Bliss Какво ви вбесява?
Неуважението. Играта на доминиране. Иска ми се по-скоро да разберем, че има за всички. Че няма потребност да навеждаш другия, с цел да изпъкнеш ти. Че има място за всички. Че съревнованието е игра, в която главното предписание е уважението.
Личност, на която се възхищавате?
Фрида Кало, Тенеси Уилямс, Аланис Морисет. И тази икона за жанр и темперамент - Коко Шанел. О, одобрявам доста Грета Тумберг, без значение от всички спекулации за известността и активността й.
Кое свое качество харесвате най-вече?
Милостта ми към всичко живо. Дядо ми споделяше: " Голяма си оса! Обаче си милостива. " Звучеше като да имам късмет.
Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама А кое по никакъв начин не харесвате и бихте желали да измененията?
Много хубаво замлъквам. Уча се да не вардя толкоз другите и да споделям истината, без да поемам отговорност по какъв начин я възприемат те.
Каква суперсила бихте желали да притежавате?
Да филтрирам всичко, което погледна. Да го връщам в съвършената му форма.
Последният подарък, който направихте/получихте?
Химикалка с пухче - подарък от моя режисьор на спектакъла " Джими с бялата фланелка ", с благопожелание да напиша бележки за идващия си план. Последното, което аз подарих, е признание. Не звучи като подарък, само че Е.
Израз или дума, която употребявате прекалено?
Ползвам молитва. И мантра: " Аз Съм, който Съм. " Може и да е прекалено съгласно някой. Гледам да няма прекомерности. В този смисъл всяка прекаленост я пущам в пералнята. Понякога по няколко пъти.
Къде бихте желали да живеете?
Навсякъде, където има гора. Навсякъде, където нещата дишат и са живи. Представяла съм си се на доста места в Европа. А един път даже се бяхме засилили да живеем в Куба. Във всички случаи ми харесва в близост да е красиво, чисто и усмихнато. Искала съм да пребивавам в спектакъл. Вече не желая. Знам, че желанията се трансформират с годините. Но тъй като природата ме хармонизира, желая да пребивавам в минималистична къща с двор, където природата е част от живеенето. Искам всички да живеем по този начин.
Коя е последната книга, която прочетохте?
През последните месеци репетирах и четях пиесата всяка вечер, пробвайки се да схвана създателя, който в тази ситуация бях аз. Само това правех. Междувременно преглеждах пиеси на Камен Донев - " Всичко до тук ". А до леглото си държа един Чехов - разкази, един Марсел Пруст, една Емили Дикинсън, един Едгар Алън По - да си имам на разположение нещо в действителност хубаво, когато светът ми се коства прозрачен и разомагьосан.
Най-интересното място, на което сте били?
Залцбург, Австрия, целият град е магия.
Мото или откъс, непосредствен до философията ви за живота?
Аз съм, който Съм. Нищо повече. Нищо по-малко. Означава, че съм всичко, което Бог ми е дал в този в миг. Нищо повече.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР