Разнопосочни са оценките на българските политици за историческото посещение на

...
Разнопосочни са оценките на българските политици за историческото посещение на
Коментари Харесай

Евродепутати за визитата на Зеленски: България си върна достойната позиция

Разнопосочни са оценките на българските политици за историческото посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в България.

Според евродепутатите Радан Кънев (ЕНП/ДБ) и Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) България си е върнала „ достойната позиция “.

„ България от извънредно изолирана в границите на Европейски Съюз през последните години страна, се трансформира в едно от страните, към която са обърнати най-вече погледи. Това, което ме втрещява обаче е съществуването на една дребна, само че безпределно гласовита група хора, за които това е голям проблем “, разяснява Радан Кънев.

И съгласно Андрей Ковачев България е била в политическа изолираност.

„ Щастлив съм, че България се върна на политическата карта на Европа и на света с доста ясна позиция – не прикрито, не посредством медиатори – най-сетне имаме почтено позиция, каквато ние в ГЕРБ имахме през цялото време на тази война, която водят Путин и режимът в Кремъл против суверенна Украйна “, съобщи Ковачев.

Според социалиста Петър Витанов България се е „ препозиционирала “ от по-умерена в по-крайна група в Европейски Съюз и НАТО.

„ Това, което се промени, е препозиционирането на България – от една група в границите на Европейски Съюз и НАТО, по-умерената група, тези, които смятат, че решението би трябвало да бъде политическо – Германия, Франция, Турция, в една по-крайна група, които виждат военното решение – Полша и Прибалтика. Това се случи. Сякаш към този момент българската външна политика не се прави в Министерството на външните работи, а в Министерството на защитата “, счита Витанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР