Разногласията между германския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел

...
Разногласията между германския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Politico: Разногласията между Шолц и Макрон по Украйна прераснаха в открита вражда

Разногласията сред немския канцлер Олаф Шолц и френския президент Еманюел Макрон по отношение на помощта за Украйна се трансформират в открита омраза на фона на изказванията на Макрон за изпращане на войски в Украйна, написа Politico, представено от " Фокус ".

По-рано президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че Европейски Съюз се е съгласил да сътвори " девета коалиция за дълбоки удари " - доставяйки на Украйна ракети със междинен и огромен обхват. Той също по този начин съобщи, че Франция ще направи всичко, с цел да попречи на Русия " да завоюва тази война “. Според него водачите на западните страни са обсъждали опцията за изпращане на войски в Украйна, само че към момента не е реализиран консенсус.

Малко след изказванията на Макрон немският канцлер Олаф Шолц и министърът на защитата Борис Писториус обявиха, че Германия няма да изпрати свои войски в Украйна, а Шолц акцентира, че страните от НАТО като цяло няма да създадат това. Освен това канцлерът още веднъж съобщи, че няма проекти за изпращане на крилати ракети Taurus с огромен обхват в Украйна.

" Разногласията сред Шолц и Макрон по отношение на военната помощ за Украйна прерастват в нещо като открита омраза “, отбелязва изданието.

Politico написа, цитирайки немски публични лица, че Макрон е подготвен да " приказва твърдо " за Украйна, само че не е подхванал задоволително дейности спрямо Берлин. Изданието отбелязва, базирайки се на данни от Института за международна стопанска система в Кил, че Германия е предоставила или дала обещание повече от 17 милиарда евро помощ на Украйна, до момента в който Франция - единствено 640 милиона евро.

" Френските чиновници отвръщат, че те дават оръжията, които в действителност имат значение, и го вършат с по-малко съмнение от германците “, прибавя изданието.

Изданието също по този начин съпоставя методите на двете страни за подкрепяне на Украйна, като отбелязва огромното съмнение на Германия да изпрати избрани типове оръжия, да вземем за пример ракети Taurus. Politico отбелязва също, че след срещата на върха в Париж в понеделник Макрон наподобява преследва Шолц за " историческото съмнение “ на Германия по отношение на изпращането на оръжия в Украйна.

По-рано немският канцлер Олаф Шолц пусна настрана видеообръщение, в което още веднъж съобщи, че НАТО няма да стане страна в спора в Украйна и немски войски няма да бъдат изпращани в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР