Разногласията между „Газпром“ и Украйна не заплашват транзита на газ

...
Разногласията между „Газпром“ и Украйна не заплашват транзита на газ
Коментари Харесай

Транзитът на газ за Европа е извън заплаха, според Андрей Коболев


Разногласията сред „ Газпром “ и Украйна не заплашват преноса на газ от Русия за Европейски Съюз. Това декларира в изявление за The Wall Street Journal ръководителят на „ Нафтогаз Украйна “ Андрей Коболев в оповестено в събота изявление.

„ За Европа рисковете изчезнаха “, споделя той. „ Ние направихме всичко допустимо, с цел да може изкуствената рецесия, която се опита да сътвори Русия да не се случи “, цитира изданието думите на Коболев.

Според него, „ Газпром “ е понижил с 20 % налягането в газопроводите на системата. Във връзка с това, съгласно обявата, на Украйна се е наложило да усили разхода на сила за обезпечаване на преноса на газ за Европейски Съюз.

В петък ръководителят на „ Газпром “, Алексей Милер сподели, че съветският газов холдинг е заставен за за почване на незабавна процедура по преустановяване на договорите за доставка и пренос на газ с Украйна в Стокхолмския трибунал. Милер разяснява, че арбитрите са приложили двойни стандарти и решението им нарушава салдото на ползи на страните по договорите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР