Размяната на реплики между държавния глава и Делян Пеевски коментира

...
Размяната на реплики между държавния глава и Делян Пеевски коментира
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Свидетели сме на трети сезон на войната с президента

Размяната на реплики сред президента и Делян Пеевски разяснява през днешния ден и вицепрезидентът Илияна Йотова. Според нея президентът не е станал част от сглобката, въпреки че е имал такива предложения. По думите на Йотова най-големият боязън на сглобката е нова политическа опция. Тя посочи, че Радев е човек на достойнството и че съблюдава всички правила - и законови, и конституционни.

" Аз не считам по този начин, както познавам президента Радев, че би се поддал на който и да било, с цел да основава партия, още повече да му се диктува по кое време това да стане и по какъв начин това да стане. За всичките години, с които работим дружно, аз съм се убедила, че това е човек на достойнството, съблюдава до буквата на закона всичките правила - и конституционни, и законови, и може би тъкмо това сглобката не може да му елементарни, тъй като от началото на сглобката той не стана част от нея, въпреки че имаше такива предложения. Той нито за секунда не ратифицира незаконовите им дейности, тъкмо противоположното постоянно се обръщаше към Конституционния съд ", разяснява тя пред публицисти.

Относно апелите на Пеевски да се срещнат с президента Румен Радев на политическия терен, Илияна Йотова съобщи: " Затова споделям, че няма вест в това, което се случва. Може би сега сме очевидци на трети сезон от тази война. Първата беше президент и войната в Украйна, втората - президент и конституция. Сега явно сме за кожата на един президент ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР