Разликата между цената в България и на европейския пазар на

...
Разликата между цената в България и на европейския пазар на
Коментари Харесай

Петков спокоен: Отпадането на забраната за зърното от Украйна няма да унищожи земеделието

„ Разликата сред цената в България и на европейския пазар на зърно би трябвало да бъде единствено в транспортните разноски. Идеята, че това ще унищожи българското земеделие не е правилно ”. Това успокои пред публицисти в Народното събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Той приказва на фона на известия за общонационален аграрни митинги и признанието на земеделския министър Кирил Вътев, че предлагането да отпадне възбраната за импорт на украинско зърно, не е в съгласие с него.

„ На оперативно съвещание в Министерски съвет тематиката за възбрана на импорт на зърно от Украйна е дискутирана доста, аз приказвах със земеделския министър той има причини за зърнения бранш, само че от икономическа позиция разликите сред европейския пазар и българския пазар не може да е по-голяма от транспортните разноски ”, сподели още Петков.

Той разяснява, че инфлацията на цените е доста по-голям въпрос.

„ Цената на олиото, на месото, на яйцата се дефинира от суровините, които идват в България. Слагаме сега тежестта на българските консуматори откъм цената на храните, вместо да се фокусираме върху бранш, който е най-подпомаган в земеделието ”, проучва някогашният министър председател.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР