Различията между София и останалите области в страната се запазват.

...
Различията между София и останалите области в страната се запазват.
Коментари Харесай

Икономистът Зорница Славова: Различията между София и останалите области се запазват

Различията сред София и останалите области в страната се резервират. Това демонстрира последното проучване на Института за пазарна стопанска система. Данните бяха показани от икономиста Зорница Славова в предаването „ Добро утро, Европа “.

„ Различията се резервират, само че би трябвало да се има поради, че през последното десетилетие България претърпя разнообразни шокове и рецесии. Още не бяха отшумели резултатите от предходната финансова рецесия през 2008-09 година Започна възобновяване, след това пристигна пандемията, отново възобновяване. Всички тези събития се отразиха по друг метод на обособените области, само че в последна сметка разликата се резервира. Ръстът на София също се резервира, при другите области също, само че разликата е реалност, и доближаването не се случва “, разяснява тя.

Славова добави, че не се вижда наклонност разликите да се усилват, като проучва, че в градове като Пловдив, Стара Загора и Габрово развиването е отчетливо, а там към този момент бедността е ниска и това се отразява върху стандарта на живот на хората.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР