Разкриваме още едно отделение за лечение на пациенти с COVID-19

...
Разкриваме още едно отделение за лечение на пациенти с COVID-19
Коментари Харесай

Разкриват отделение за болни с коронавирус и в Първа градска болница в София


Разкриваме още едно поделение за лекуване на пациенти с COVID-19 в общинската Първа градска болница, разгласи през днешния ден кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Отделението по Пулмология към този момент е преоборудвано в поделение за лекуване на инфектирани с ковид.

Кметът беседва с шефа на болничното заведение проф. Димитров, доктор Вълев, доктор Михалова и доктор Витков, които поемат отделението, за наличните защитни костюми и персонални защитни средства. Логистичният център на София все още разполага с задоволителен брой защитни костюми и маски и се чака доставка на още, в това число и такива, за многократна приложимост.

С тях се подкрепя и работата на общинските лечебни заведения, в които се разкриват отделения за пациенти с COVID-19. В Първа градска болница е обезпечен обособен вход, тъй че болничното заведение да продължи и лекуването на други пациенти.

Създадена е организация за стерилизация след всяка кола за спешна помощ и са извършени образования на личния състав, който ще се грижи за болните. Екипът на отделението към този момент стартира наряди.

Предстои разкриването на още две отделения за инфектирани с COVID-19 - в Четвърта градска болница с 5 кревати и Пета градска - с 10 плюс 2 интензивни. Първото поделение за лекуване на пациенти с короновирус в общинска болница беше разкрито във Втора градска болница.

През него досега минаха 14 пациента. Благодарение на проф. Иво Петров и подаяние от кметове на региони от ГЕРБ-СДС в него бе внедрена високотехнологична система за телемедицина.

Специални устройства, сложени върху пациентите, наблюдават в действително време физиологичните индикатори, а данните се наблюдават и в Медицинския център на „ Сити Клиник “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР