Разкритията на някои източници за способността на китайската компания SMIC

...
Разкритията на някои източници за способността на китайската компания SMIC
Коментари Харесай

Китай ще започне да произвежда собствено оборудване за производство на 28 nm чипове до края на годината

Разкритията на някои източници за способността на китайската компания SMIC да създава чипове със свойства, малко по-ниски от тези на 7 nm продуктите на TSMC към този момент приготвиха промишлеността за нови пробиви в тази област, само че изявленията в китайските медии тази седмица въпреки всичко раздвижиха фондовия пазар със клюки за готовността на китайски снабдител на съоръжение да стартира да доставя машини за производството на 28 nm чипове до края на тази година.

Както оповестява Bloomberg, базирайки се на вторични източници, в понеделник Security Daily заяви за готовността на локалната компания Shanghai Micro Electronics Equipment Group до края на годината да достави на клиентите си първата система за произвеждане на 28 nm полупроводникови артикули без потреблението на задгранични технологии и съставни елементи. Не се прецизира какъв брой всеобщи ще бъдат тези доставки и какъв брой скоро сходно съоръжение ще бъде необятно употребявано от китайските производители на чипове.

Във всеки случай акциите на китайските производители Mloptic, Kinsgsemi и Castech нарастнаха с 5-15%, както оповестява Bloomberg. Инвеститорите повярваха в появяването на нови вероятности пред китайската полупроводникова промишленост да си обезпечи софтуерен суверенитет. Разбира се, по международните стандарти 28 nm развой не може да се назова напреднал, само че даже в структурата на услугите на тайванската TSMC той заема 11% от приходите, а на китайския пазар е доста по-търсен. По предписание глобите, наложени от Съединени американски щати и техните външнополитически съдружници към момента не се отнасят за доставките на съоръжение, предопределено за производството на 28 nm чипове в Китай, само че не е изключено по-нататъшното изостряне на борбата да направи възбраната на вноса настояща и в тази област.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР