Разкритие след завръщане от ГерманияЗаплашени са от присъди до 6

...
Разкритие след завръщане от ГерманияЗаплашени са от присъди до 6
Коментари Харесай

Съд за крадци на данни от банкови карти

Разкритие след завръщане от Германия
Заплашени са от присъди до 6 година затвор

Намерени са видеофайлове със записи при въвеждане на ПИН-кодове

Окръжната прокуратура във Видин внесе в съда обвинителен акт против Г. А. и М. Н., упрекнати за кражба на персонални данни от банкови карти в чужбина. Ако виновността им за това закононарушение бъде потвърдена, двамата са застрашени от присъди до 6 години затвор.

Делото ще се гледа във Видин, защото мъжете са хванати от митничари и граничари на пункт Дунав мост-2. На 16 април 2019 година Г. А. и М. Н. пристигнали с лек автомобил на трасе “Вход”. Те декларирали, че се връщат от Германия, където били по работа.

По метода “анализ на риска” колата била подложена на спомагателна инспекция. В мъжката чанта на Г. А. били открити пластични карти със серийни номера и магнитна лента, както и платка с електронни съставни елементи. Последвало главно претършуване на багажите им и там били открити 21 пластични карти с разнообразни надписи и номера, платки с електронни съставни елементи, портативни компютри.

По време на следствието била направена сложна компютърно-техническа експертиза. Според заключението є, измежду откритите устройства има такива, които след спомагателна доработка могат да се употребяват в процеса на придобиване на информация за ПИН-кода от банкови карти. Експертите показват, че откритата платка се употребява за запис на данни от видеокамера, инсталирана над клавиатурата на банкомат. По този метод могат да бъдат получени данни за ПИН-кодове на карти при потреблението им от клиенти на АТМ устройство.

В твърдите дискове на компютрите имало информация, обвързвана с данни от банкови карти. Според извода на вещото лице има и непокътнати видеофайлове от банкоматите, които са били отваряни и обсъждани на компютрите.

На Г. А. и М. Н. е повдигнато обвиняване за бранене и укриване на предмети, компютърни стратегии и данни за фалшификация на платежни принадлежности, за които знаели, че са предопределени за това.

Предстои насрочване на делото в във Видинския областен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР