Разкрит е човекът, от когото е тръгнал коронавирусът, твърди американско

...
Разкрит е човекът, от когото е тръгнал коронавирусът, твърди американско
Коментари Харесай

Разкрит е човекът, от когото е тръгнал COVID-19, твърди американско издание

Разкрит е индивидът, от който е тръгнал коронавирусът, твърди американско издание The Wall Street Journal, като се базира на документи от Китай.
Нулевият пациент на пандемиятa, която обхвана целия свят, е 57-годишната Вей Гуиксиан - продавачка на стриди от пазара в китайския град Ухан. Тя се е разболяла още на 10 декември 2019 година, след което е отишла на доктор и по-късно на работа.
" Бях малко изморена. Всяка зима пострадвам от грип и допусках, че и в този момент е по този начин ", признава тя пред китайска медия.
Въпреки че в началото изпитва нормалните за нея признаци Вей взема решение да отиде на обзор в болница, тъй като положението й в идващите дни леко се утежнява. Там докторите не съумяват да отгатнат от какво тъкмо страда и й предписват общоприети хапчета срещу грип.
На 16 декември Вей към този момент се усеща много по-зле и взема решение да посети една от най-големите лечебни заведения в Ухан - Union Hospital.
" Почувствах се извънредно неприятно и извънредно. Нямах никаква сила и мощ ", признава тя.
Въпреки това и в тази болница лекарите й споделят, че няма нищо извънредно в болестта й, като й споделят, че доста хора в Ухан в последно време се оплакват от сходни признаци.
Все отново на 31 декември Вей Гуиксиан е сложена под карантина, откакто към този момент е открита връзка сред възходящите случаи на заболяването и пазара .
По същото време китайското държавно управление публично признава за казуса, а общинските управляващи в Ухан оповестяват, че Вей е една от 27-те пациенти в Китай, диагностицирани с COVID-19, като 24 от тях са имали активност, която е била обвързвана с пазара в града.
Според китайската медия South China Morning Post държавното управление е разкрило общо 266 случая на инфектирани през 2019 г ., като всички в даден миг са попаднали под здравно наблюдаване.
Дали в последна сметка Вей Гуиксиан е индивидът, от който е тръгнал COVID-19. остава тайнственост . Малко откакто е сложена под карантина тя съумява да се възвърне изцяло.
Откриването на нулевия пациент е значимо, тъй като би помогнало доста на учените да проследят източника на вируса, който до момента се смята, че е пристигнал от прилеп, изяден от човек.
Към този миг в света са регистрирани 549 070 случая на инфектирани с COVID-19. Вирусът е умъртвил близо 25 000 души, а оздравелите са 128 000.
Най-засегната страна все още са Съединените щати, задминаха и Китай, и Италия по брой на инфектирани. Болните в Съединени американски щати към този момент са 82 404, в Китай те са 81 285, а в Италия - 80 539.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 27 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР