Разкриха мрачна тайна на Камила! Дядото на кралицата пребил до

...
Разкриха мрачна тайна на Камила! Дядото на кралицата пребил до
Коментари Харесай

Разкриха мрачна тайна на Камила! Дядото на кралицата пребил до безсъзнание бременната си жена

Разкриха мрачна загадка на Камила! Дядото на кралицата пребил до безсъзнание бременната си жена.

 

Ето за какво брачната половинка на крал Чарлз III e толкоз привързана към битката против домашното принуждение. Повече от десетилетие тя употребява позицията си на член на английското кралско семейство, с цел да приказва обществено против домашното принуждение. А една от първите ѝ начинания като кралица бе да свика в Бъкингамския замък конференция във връзка тревожно увеличаващите се случаи на експанзия против дами.

 

Новият ѝ статус на кралица разрешава посланията ѝ да бъдат чути от авторитетни политици и короновани глави от целия свят, които биха могли да вземат решителни ограничения против този непоносим публичен недостатък. 

 

В речта си при откриването на конференцията кралица Камила приказва за

“пандемията на насилие срещу дамите ” и описа за срещите си със фамилиите на жертвите. Страстта и искреността, която тя влагаше в думите си, бяха явни, споделя в. “Дейли мейл ”.

 

Истината, която изяснява силата на тези усеща, излезе неотдавна.

Разкрито бе, че в фамилията на брачната половинка на крал Чарлз III има мрачен епизод, който унищожава детството на татко ѝ. Майор Брус Шанд, който умира през 2006 година на 89-годишна възраст, е наследник на писателя Филип Мортън Шанд и първата му брачна половинка Едит.

 

Мортън, който предпочитал да бъде назоваван с това име, произхождал от богато семейство и получил забележително обучение в най-престижните университети на Острова и в Европа – “Итън ” и “Кеймбридж ”, Сорбоната и Университета в Хайделберг. Едит била от напълно друго тесто – щерка на фермер от Есекс, израснала в непретенциозно лондонско предградие. Връзката им била обществено неравностойна, само че по това време се вихрела Първата международна война. Сватбата се състояла през април 1916 година и скоро по-късно Едит забременяла. Само няколко месеца по-късно тя схванала тъжната истина – че съпругът ѝ е непоправим любовчия и побойник, съсипал три свои брака.

 

На 17 август 1916 година, когато Едит е бременна в четвъртия месец с бъдещия татко на кралица Камила, Филип Мортън Шанд я атакува в дома им покрай Батърси парк в югоизточен Лондон. В  официалните документи за развода (Едит го получава през 1919 г.) написа:

 

“Споменатият Филип Мортън Шанд атакува грубо (съпругата си), като я измъква за ръцете от леглото и я влачи до прилежаща стая, облечена в нощница, като тя наранява гърдите и коленете си и удря главата си, вследствие на което губи схващане. ” Бременната Едит остава известно време под лекарско наблюдаване и по-късно по съвет на бащата на Шанд е преместена в неговата къща. След такава грубост не е изненадващо, че с брака е свършено, въпреки че разводът не идва незабавно.

Шанд се причислява към армията – “кратка и незначителна работа ”, както разказва този миг, а Едит остава сама, с цел да роди сина им. Три години по-късно, когато се връща от войната, той постъпва като останалите мъже от неговата класа, които желаят да си обезпечат съображение за бракоразвод – урежда да бъде “разкрит ” за прелюбодейство от частен детектив в лондонски хотел, до момента в който се забавлява с непозната жена. Не става обаче въпрос за една нощ с наета за задачата продажница.

 

За да отговори на условията за бракоразвод, Шанд прекарва с госпожицата цялостен уикенд. Така че, когато брачната разлъка влиза в съда, епизодът с домашното принуждение остава на назад във времето, помрачен от прясната невярност.

 

Самият Шанд бил тежък темперамент, некадърен на разкайване. “Бил е затворен и екстравагантен и ядосвал мнозина със способността си да приказва каквото мисли ”, споделя негов биограф. “Нетърпеливостта и нетолерантността му бяха именити. Той носеше всички отличителни черти на висшата междинна класа – беше расист, сексист и антисемит

– макар че несъмнено бе интелигентен ”, написа в оповестения му във в. “Таймс ” некролог през 1960 година

 

След развода си бабата на кралица Камила намира нова обич в лицето на някогашния офицер от пехотата Чарлз Типет, който се преквалифицира в дизайнер на голф стадиони, и двамата подписват брак.

Детството на сина ѝ Брус е нещастно и цялостно с премеждия – той пораства повече при баба си и дядо си и единствено от време на време с майка си и пастрока си. По-късно в записките си написа, че въобще не е познавал татко си (вижда го за първи път на 18 г.), и се дефинира като сирак.

 

Баба му и дядо му го записват във военното учебно заведение “Ръгби ”, което той не харесва, и най-после постъпва в армията. Воюва във Втората международна война до 1942 година, като получава два кръста за смелост, само че по време на стълкновение е хванат от нацистите и посреща края на войната като военнопленник. Демобилизиран като майор поради многочислените си пострадвания, Брус се дами за Розалинд Кубит и им се раждат 3 деца, най-голямото от които е Камила.

 

Докато Брус обаче към момента е дете, бащата хулиган Филип Мортън се дами за дъщерята на индийски полицейски админ. Бракът продължава няколко години и още веднъж е разтрогнат на основата на “жестокост и изневери ”. От връзката се ражда момиче – Дорис, която е полулеля на Камила.

 

Шанд има и трети брак от времето, когато се реалокира да живее във Франция. От тази връзка с дъщерята на притежател на фабрика за велур не се раждат деца. Двойката се мести в Лондон и погрешният мъж

незабавно си намира любовница, с която живее близо до фамилния дом. Любовницата е бременна и се допуска, че Шанд е бащата на роденото момиченце. По-късно двамата узаконяват връзката си.

 

Пораснала, щерка им става брачна половинка на барон Джефри Хау, някогашен вицепремиер на Маргарет Тачър, а също министър на финансите и на външните работи. Третият бракоразвод на дядото на Камила също е поради невярност, само че този път, без да се загатва принуждение или свирепост. Писателят умира през 1960 година паралелно до 4-ата си брачна половинка.

 

Какво мисли кралицата за дядо си, знаят единствено хората от най-близкото ѝ обграждане. Очевидно е обаче, че тя е останала надълбоко белязана от нечовешката постъпка на “черната овца ” на фамилията против една беззащитна бременна жена – личната ѝ баба Едит.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР