Разкриха една от най-големите телефонни измами у нас, при която

...
Разкриха една от най-големите телефонни измами у нас, при която
Коментари Харесай

Нападнаха журналисти от Нова телевизия при разследване за „ало” мафията

Разкриха една от най-големите телефонни измами у нас, при която възрастен мъж беше „ ужилен” с над 100 000 лв.. Докато правеше следствие за " ало " мафията, екипът на Нова телевизия беше атакуван.

Измамата беше осъществена преди месец. Предполагаемите причинители - Николай-Мечо и Сергей-Шингалото от Горна Оряховица, бяха арестувани, до момента в който мамят стара жена от София, за което проверяващите имат и записи.

Това, което кара униформените да считат, че братовчедите са измамили и възрастния мъж със 100 000 лв., е мулето им. И в двата случая индивидът е еднакъв - Георги Георгиев.

В хода на следствието екипът на Нова телевизия отива в квартала на богатите в Горна Оряховица – „ Калтинец”. Там се вижда разкош. Много от хората, които живеят в „ Калтинец” са уличени в телефонни измами, само че не престават да работят с телефоните. Те са без публични приходи, само че с парцели и коли за стотици хиляди левове. Там живеят и Шингалото и Мечо.

Сергей Николов и преди е осъждан за телефонни измами. Преди година синът му Светослав беше похитен за откуп от трима престъпно проявени от района.

Мечо също е престъпно проявен и осъждан за телефонни измами. И той обаче населява първокласен парцел.

Друг огромен телефонен лъжец – Кольо-Мишинито, се е сдобил с още два парцела. Той е индивидът, за който се твърди, че е измислил схемата „ полицейска акция”.

Журналистите са нападнати от Кольо-Мишинито в един от новите му парцели. Къщата е купена неотдавна и още не е ремонтирана. Със брачната половинка му посрещат екипа с дървено трупче, викове, обиди. След това смениха тона и помолиха екипа да ги остави на мира.

Това е вторият път, когато кореспондент и оператор на Нова телевизия стават обект на експанзия от телефонни измамници в Горна Оряховица. Този път полицията ги задържа за безчинство. Следва дело.

„ Съдът е приел, че се касае не за дребно безчинство, а за по този начин нареченото едро безчинство, което се отличава с особенна смелост и цинизъм. Наказанието за сходно закононарушение е до пет години отнемане от свобода”, изясни Румяна Арнаудова, представител на основния прокурор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР