Разкошна вегетарианска лазаня, която върви отлично с чаша вино и

...
Разкошна вегетарианска лазаня, която върви отлично с чаша вино и
Коментари Харесай

Лазаня без месо

Разкошна вегетарианска лазаня, която върви чудесно с чаша вино и в компания на най-хубавите другари

Необходими Продукти

● кори - към 12 листа за лазаня
● патладжани - 2 кг
● тиквички - 1 брой настъргана
● домати - към 6 броя
● маслини - 1 ч.ч. без костилки
● прясно мляко - 1 л
● брашно - 2 с.л.
● масло - към 80 г
● пармезан - 60 г
● мащерка
● босилек
● розмарин
● сол
● черен пипер
● олио

Начин на подготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на кубчета. Прехвърлете ги в намазнена тава, прибавете сол и черен пипер на усет и сложете да се пекат за към 10 минути в загрята на 220 градуса фурна.

Извадете ги и прибавете нарязаните на кубченца домати, накълцани по-дребно маслини и настърганата тиквичка. Овкусете с останалите подправки и сложете още веднъж във фурната за 10 минути.

Успоредно с това загрейте маслото в тенджерка на котлона и запържете брашното. Разредете соса с затопленото авансово мляко, като непрестанно бъркате. Добавете към соса от подправките на усет.

Щом сосът се сгъсти, снемете от котлона и прибавете 1/2 от пармезана. Корите за лазаня пригответе съгласно напътствията на опаковката.

Смесете соса със запечените зеленчуци, като отделите 1 ч.ч. за поливане от горната страна от соса. В подмазнена тава започнете да редувате от тази примес и корите за лазаня до привършване на количествата. Накрая полейте с чашата заделен сос и поръсете с останалия пармезан.

По предпочитание може да поръсвате с малко настърган кашкавал, до момента в който редите лазанята. Сложете да се пече за към 30 минути в загряна на 180 градуса фурна.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР