Разказът на бившия съветник на Белия дом по въпросите на

...
Разказът на бившия съветник на Белия дом по въпросите на
Коментари Харесай

Сеул: Разказът на Болтън за срещата между Тръмп и Ким е неточен

Разказът на някогашния консултант на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън за разискванията сред водачите на Съединени американски щати, КНДР и Южна Корея, съдържащ се в новата му книга, е неакуратен и преиначен, съобщи през днешния ден Сеул.

Мемоарната книга на Болтън за работата му в Белия дом ще излезе на следващия ден, само че медии към този момент разпространиха фрагменти от нея, съобщи Ройтерс.



Болтън споделя за диалозите сред американския президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и севернокорейския водач Ким Чен-ун  Ким Чен-ун Ким Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на британски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, в това число за неуспеха на втората им среща във Виетнам. Болтън акцентира, че южнокорейският президент Мун Дже-ин, който желае възстановяване на връзките със Северна Корея, е основал нереалистични упования от срещата - както у Ким, по този начин и у Тръмп.

"Книгата не отразява тъкмо обстоятелствата и всъщност ги изопачава ", това съобщи почитан южнокорейски чиновник в областта на националната сигурност. Според него едностранното издание на разкази за сходни разисквания основава рисков казус, нарушава главните правила на дипломацията и може да навреди на бъдещи договаряния.

Джон Болтън: Доналд Тръмп е неспособен за президентския пост

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път в Сингапур през юни 2018 година и тази среща подхрани очакванията, че Северна Корея ще се откаже от нуклеарната си стратегия. Втората среща на двамата водачи във Виетнам при започване на предходната година се провали, откакто Тръмп отхвърли предлагането на Ким Съединени американски щати да анулират част от глобите против Пхенян, а той в подмяна да спре работата на най-големия нуклеарен обект в Северна Корея.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР