Разискванията по втория вот на недоверие към правителството на Николай

...
Разискванията по втория вот на недоверие към правителството на Николай
Коментари Харесай

Иван Ченчев : Вотът на недоверие дори закъсня

Разискванията по втория избор на съмнение към държавното управление на Николай Денков приключиха с изявление на министър-председателя от парламентарната естрада. Гласуването ще се организира в четвъртък. По закон е належащо да минат 24 часа от разискванията.

" Имахме обвинения към един безпределно безочлив човек, с едно надменно държание. Имам възприятието, че показва, че е министър единствено на евроатлантиците. Така или другояче, за жалост, вотът на съмнение няма да мине. И Народното събрание при този министър на защитата взима неинформирани решения ", каза депутатът Иван Ченчев от в студиото на " Денят ON AIR ".

Според него Народното събрание извършва цели, които са срещу българския народен интерес.

" Чудя се на народните представители, които гласоподаваха за това да изпразним складовете от снарядите, само че без да знаят и без да имат отчет в съответната комисия по защита - какъв брой са тези снаряди, в какъв % ще изпразним складовете. Притеснително е това, което се случва, това, че специалисти изясняват, че няма дефектирали ракети. А броят на ракетите надалеч не е подобен, какъвто би трябвало да се обезпечи сигурността на България, а ние даваме от тях ", допълни Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е безапелационен, че вотът на съмнение даже е просрочен.

" Нека обществеността знае какво се случва. Виждате, че когато стана въпрос за едни компании, те щяха да си издерат очите, кой на кого. Те се съдят един различен, упрекват се един различен. Стигна се до това, че министър председателят съди някого, народен представител съди премиера, обстановките са неуместни. Иначе са в нещо, което е наречено (не)коалиция и всичко, което е в ползите на някого, минава ", акцентира националният представител.

По думите му министърът на защитата не е обезпечил никакви политики, с цел да притегля военнослужещи в армията.

" Офицерите му са в недокомплект, не знам какви батальони ще прави. Ако отидем случайно в едно българско отделение, ще забележим мизерни условия. В същото време Тагарев е подготвен да строи на някого за 100 млн. Българската войска ще продължава да затъва. На бронетранспортьорите се оказва, че отбраната им изпод не е съгласно стандартите. То си написа, че те дават отговор на най-модерното равнище на сигурност ", добави Иван Ченчев.

Той напомни, че Тагарев е бил чиновник на украинското държавно управление.

Попитан дали от партията утвърждават недостига от 3%, депутатът отговори: " Чудя се на какво да имам вяра към този момент. Спомняте ли си, когато желаеме недостиг от 4,5%, тогава Борисов сподели, че би трябвало да е 3% и че това е най-хубавото. Сега той споделя, че 3% е нещо доста неприятно. На кой Борисов да имаме вяра? "

Ченчев разкри, че партията няма да поддържа кандидатурата на Борис Бонев за ръководител на СОС.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР