Разискванията по втория вот на недоверие към правителството на Николай

...
Разискванията по втория вот на недоверие към правителството на Николай
Коментари Харесай

Бурни дебати по вота на недоверие, гласуването е в четвъртък - в 14:55 ч.

Разискванията по втория избор на съмнение към държавното управление на Николай Денков приключоха с изявление на министър-председателя от парламентарната естрада.

Отхвърлянето на вота на съмнение ще е от изгода за България, сподели Денков в умозаключение и прикани депутатите в залата да го поддържат. Някои от вносителите на вота обаче скандираха да скандират в залата " оставка ".

Председателстващата съвещанието на Народното събрание Росица Кирова разгласи, че гласуването ще се организира в четвъртък, 16 ноември, в 13:55 часа. По закон е належащо да минат 24 часа от разискванията.

Вторият избор на съмнение бе импортиран след балотажа на локалните избори от " Българска социалистическа партия за България “, " Възраждане “ и " ИТН “. Той е поради " неспособността държавното управление да подсигурява националната сигурност и защитата на страната ".

По време на разискванията Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия се обърна към министъра на защитата Тодор Тагарев, като го упрекна, че е " позор за тази славна българска войска ”. Според него, в случай че преди сме имали държавни управления на националния компромис, то в този момент имаме “правителство на националното изменничество и далаверите ”. Той настоя за оставката на Тагарев и се възпротови на лешението да даваме муниции за Украйна.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ репликира към Гуцанов, като подсети, че БТР-ите, които ще дарим на Украйна, са били на жандармерията. “Те не са част от българската войска и не са нужни на българската войска ”, акцентира той. Мирчев подсети, че във връзка с даването на ракетите С-300 е имало закрито съвещание, на което е станало ясно, че давайки ги ние не компрометираме сигурността си. " По никакъв метод не се компрометира сигурността и въздушната защита на страната ”, безапелационен е той.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ разкритикува ръководещите и уточни, че са “юридически некомпетентни ”, само че също така счита, че те демонстрират “управленска отпадналост ”. Според него решенията, които се вземат във връзка с бранш “Сигурност ” са заради “желание за определяне на личен надзор ”.

Министърът на защитата Тодор Тагарев разясни, че огромна част от проблемите в региона на защитата са сложни и изискват сложни решения.

“Въпросът за хората е извънредно сериозен. Най-тежко е ситуацията в Сухопътните войски. Този проблем не стартира с мандата на актуалното държавно управление. “ - сподели той. По думите му, главните аргументи за това са демографската обстановка, както и последствията от пандемията.

Според него масираната дезинформационна акция, която ползват някои от парламентарно показаните партии, е довела до отлив при кандидатстващите висшите военни заведения.

" През тази година претендентите за Националния боен университет “Васил Левски ” бяха с 35% по-малко, а признатите курсанти с 45% по-малко ”, означи Тагарев.

“Този избор на съмнение не отразява обективното положение на армията ”, акцентира той.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отговори на министър Тагарев:

“Днес разбрах, че с едно изявление срещу войната в Украйна, за прекъсване на огъня и за търсене на мирни договаряния за неутралитет на България във връзка с войната в Украйна, съм станала лична причина за некомплекта в българската войска. Изказване направено през юни 2023 година за некомплект, който съшествува от най-малко 15 години. Това звучи като анекдот и то е анекдот. ” - уточни тя, като добави: “Тодор Тагарев е безусловно несъответствуващ за министър на защитата. ”

Лидерът на “Възраждане ” Костадин Костадинов също атакува Тагарев: “Некомплект в армията има поради вашето некадърни ръководство, поради вас персонално има некомплект, тъй като знаете по какъв начин ви споделят в армията - " Тагаренко ", целият български народ ви назовава по този начин, което е показателно на кого служите. Вие не служите на България, вие сте украински държавен чиновник. ”

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков изясни, че българската отбранителна тактика е да модернизира българската войска с технологии от XXI век:

“Вярвам, че българската войска заслужава най-хубавите технологии за защита. Вярвам, че и въздушната и сухопътната защита би трябвало да се модернизират по едно и също време, с цел да имат оперативна съгласуемост, би трябвало да имат оперативна съгласуемост с нашите сътрудници в НАТО. ” /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР