Разходите за участието на Северна Корея в историческата среща на

...
Разходите за участието на Северна Корея в историческата среща на
Коментари Харесай

Кой ще плати сметката на Ким Чен-ун в Сингапур

Разходите за присъединяване на Северна Корея в историческата среща на върха със Съединени американски щати евентуално ще бъдат покрити от Сингапур или Южна Корея, заяви " Франс прес ".

Като хазаин Сингапур поема сметката за организирането на тези исторически договаряния сред севернокорейския водач Ким Чен-ун и американския президент Доналд Тръмп в първокласен хотел на остров Сентоса. Двамата политици вероятно ще отседнат в хотели от много висок клас и е доста евентуално Северна Корея, против която има доста наложени наказания, да не заплати и стотинка.

" Пхенян е привикнал други да заплащат за всичките дипломатически задължения на изолирания режим ", изясни за Агенция Франс Прес Сон Йон-и от школата по право и дипломация " Флечър " към американския университет " Тафтс ". Миналия уикенд сингапурският министър на защитата Нге Ън Хън съобщи, че страната му е подготвена да поеме част от севернокорейските разноски, с цел да способства за историческата среща.

Сметката евентуално ще излезе солена, тъй като севернокорейската делегация няма да се настани къде да е, отбелязва Агенция Франс Прес. Петзвездният хотел " Фулъртън " да вземем за пример, чиято внушителна постройка в колониален жанр е ситуирана на морския бряг, предлага за 6000 $ на нощ президентския си апартамент, който може да допадне на Ким, чийто усет към лукса не е загадка за никого.

Младият водач може да отседне и за 6700 $ в президентския апартамент на " Сейнт Реджис ", прочут с частната си сбирка от над 70 творби на изкуството, в това число с произведения на Пикасо и Миро. По-интересният въпрос е по какъв начин той и антуражът му ще стигнат до Сингапур. Според авиационни специалисти неговият аероплан Ил-62 няма техническата опция да дохвъри до Сингапур. Затова може да се наложи да го закара някой различен или да наеме аероплан.

Фотогалерия: Защо срещата на Тръмп и Ким е в "Страната на заниманието " >

Ако желае да не остане по-назад от " Еър форс уан " на американския президент и наеме " Боинг 747-200 ", това ще му коства по над 17 000 $ на час.

Говорител на Мун Дже-ин сподели, че южнокорейският президент няма желание да протяга ръка към чековата брошура за севернокорейците. Въпреки това всички погледи са ориентирани към Сеул, който отпусна 2.7 милиона $ да одобри внушителната делегация на Северна Корея на Зимните олимпийски игри в Пьончан, изиграли централна роля в настоящето разведряване на полуострова. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР