Разходите за труд в ЕС са най-ниски в България –

...
Разходите за труд в ЕС са най-ниски в България –
Коментари Харесай

Трудът в България е най-ниско заплатен от всички държави в ЕС - 7 евро на час

Разходите за труд в Европейски Съюз са най-ниски в България – приблизително 7 евро на час. Това демонстрират последните данни на Евростат, които са за 2021г. Средният разход на час за труд в държавите-членки от Европейски Съюз е бил 29,1 евро и 32,8 евро в еврозоната, заяви businessnovinite.bg.

Тази междинна стойност обаче покрива обилни разлики в обособените страни, регистрират от Европейската статистическа работа. Така да вземем за пример на фона на 7 евро на час у нас, работодателите в Дания заплащат близо 47 евро за час труд. Там са и най-високите разноски за труд.

Най-близо до заплащането у нас е равнището в Румъния – там междинната стойност на разноските за труд е 8,5 евро на час. Най-високи са разноските за труд, с изключение на в Дания, още в Люксембург 43 евро и Белгия 41, 6 евро.

В рамките на еврозоната разноските за труд на час са се нараснали във всички страни членки като се изключи Италия (-1,6 %) и Испания (-0,3 %).

За страните членки отвън еврозоната почасовите разноски за труд, изразени в национална валута, са се нараснали през 2021 година във всички страни, като най-голямо нарастване е записано в България (+9,1 %), Полша (+8,2 %) и Унгария (+7,3 %). Те са се нараснали минимум в Швеция и Хърватия (+3,0 % всяка).
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР