Разходите за издръжка на Българската народна банка (БНБ) за 2023

...
Разходите за издръжка на Българската народна банка (БНБ) за 2023
Коментари Харесай

БНБ заделя близо 110 млн. лв. за въвеждане на еврото


Разходите за прехрана на Българската национална банка (БНБ) за 2023 година ще възлязат на 265,7 млн. лева, написа в бюджетa на централната банка за идната година оповестен на страницата й. От тях 109,6 млн. лв. са за разноски по действия, свързани с подготовката за въвеждането на еврото като законно платежно средство в България (подготовката за въвеждането на еврото), излиза наяве от обява на уеб страницата на Българска народна банка озаглавена " Бюджет на Българска народна банка 2023 ".

Инвестиционна стратегия на Българска народна банка за 2023 година е за над 97,4 млн. лв., от които близо 52,7 млн. лв. за са за въвеждане на еврото. Инвестиционна стратегия на Централната банка за тази година е  възнамерява с бюджет 29,4 млн. лв., от които ще се изхарчат 22,6 млн. лв..

В съпоставяне с бюджета за 2022 година размерът на разноските са прехрана са увеличени с близо 125 млн. лева, или с 88,5 на 100, включително 109,6 млн. лева разноски, произлизащи от подготовката за въвеждането на еврото. Те са смесен резултат от нарастването на плануваните средства за: разноски, планувани за прехрана на паричното обращение, разноски за личен състав, разноски за външни услуги, разноски за обезценка, други административни разноски, разноски, свързани с присъединяване на Българска народна банка в ЕСЦБ, ЕНМ, ЕМП, ЕССР и ЕБО, разноски за материали и разноски за обществена активност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР