Разходите за интернет реклама в България нарастват и през 2017

...
Разходите за интернет реклама в България нарастват и през 2017
Коментари Харесай

Разходите за интернет реклама в България нарастват! За първи път общият размер на инвестираните в онлайн реклама средства минава 100 млн. лева!

Разходите за интернет реклама в България нарастват и през 2017 година, само че това се случва с по-бавни темпове, до момента в който Гугъл и Фейсбук разделят все по-голяма част от рекламните бюджети, стана ясно от отчета на  IAB България, показан по време на годишния конгрес на организацята, съобщи investor.bg.

За първи път общият размер на вложените в онлайн реклама средства минава 100 млн. лв., като възлизат на 106,1 млн. лева Това съставлява растеж от 16% по отношение на вложените през 2016 година средства (87,09 млн. лева). Има обаче закъснение на темпото на напредък, тъй като през 2016 година повишаването бе от 27% на годишна база, като тогава регистрира второ следващо годишно усилване.

За четвърта поредна година в проучването, което се базира на данни от 24 от най-големите медийни компании и рекламни организации в страната, са включени и приходите, генерирани от акции във Фейсбук и Гугъл. Двата интернет концерна държат общо 64% от вложенията е онлайн реклама в България (около 63,6 млн. лева.), които включват и реклама в YouTube, стана ясно от презентацията на Чавдар Димов, управител „ Проучвания и бази данни “ в „ Икономедиа “.

На дисплейната реклама, в която влизат мобилната реклама и видеорекламата, не регистрира огромни промени и заема 34% от общия размер (36,5 млн. лева.). Това съставлява непретенциозен растеж от едвам 1% спрямо 2016 година

Разходите за видеореклама през 2017 година възлизат на 7,3 млн. лева, колкото са били и през предходната година. Нарастване от 38% регистрират вложенията в мобилна реклама, като доближават 4,3 млн. лева

Програматик рекламата също регистрира двуцифрен растеж до 3,1 млн. лева (43% ръст).
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР