Разговорите за пенсиите предстоят, те ще се проведат на коалиционен

...
Разговорите за пенсиите предстоят, те ще се проведат на коалиционен
Коментари Харесай

Възможно е пенсиите на почти 1,1 млн. души да се преизчислят

Разговорите за пенсиите предстоят, те ще се проведат на съдружен съвет. Имаме подготвеност както да продължим мярката с 50 лева, по този начин и да създадем оферти за преизчисляване на пенсиите с приходите от 2015 година Това разгласи в ефира на министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

" Моето виждане като обществен министър е, че е по-добре да създадем преизчисление на пенсиите. В момента даваме към 106 млн. за тези 50 лева добавки. Това е към 1 милиард и 200 милиона лв. годишно – със същата тази сума биха могли да бъдат преизчислени пенсиите на съвсем 1 милион и 100 хиляди български пенсионери, тъй че да се направи баланс сред пенсиите на хората, които са се пенсионирали след 2015 година и тези, които са се пенсионирали преди този момент ", изясни общественият министър. 

По думите й, не се разисква вид за подаване на оставка, а единствено тематики от публичен интерес като Изборния кодекс, плана за Конституция, актуализацията на бюджета.

" Ако опозицията не желае да поддържа актуализация на бюджета с повече пари за пенсионерите, бизнеса, или не желае да взе участие в дебатите, това са въпроси към тях. Това, което ние би трябвало да го свършим, ще го свършим и ще го предложим като решение за хората ", означи още Сачева. 

За вчерашните барикади на протестиращи от организацията на Мая Манолова и майки от " Системата ни убива ", Сачева уточни, че има ред за влизане в Народното събрание. " Този ред е за всички, не е изработен за Мая Манолова ", сподели тя.

" Майките на деца с увреждания са с представители на " Изправи се БГ ", които ще вземат участие в идващите избори. Виждам порочно нещо в това да се злоупотребява с тази идея ", сподели още тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР