Разговорите с България се водят в духа на европейските ценности

...
Разговорите с България се водят в духа на европейските ценности
Коментари Харесай

Ковачевски с коментар за снимката му с Петков и Блинкен, от която българският премиер го отряза

" Разговорите с България се водят в духа на европейските полезности и опазване на достолепието на жителите и в двете страни ", сподели министър председателят Димитър Ковачевски по време на днешната ревизия на строителството на сектора Крупище-Кочани от новата скоростна автомагистрала, която ще свързва Щип и Кочани. 
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 195
„ Всеки прогрес в диалозите с България опозицията употребява, с цел да се основава ново напрежение - обвинявания за пазарлъци и спорене, измислят заявления, които никой не поддържа ”, разяснява Ковачевски вчерашното изказване на водача на опозицията Християн Мицкоски, в което той изиска гаранции от българска страна във връзка с договарянията сред двете страни, предава Българска телеграфна агенция. 

Ковачевски още веднъж сподели, че Народното събрание на Република Северна Македония към този момент е приел резолюция, определяща македонските позиции и всички диалози се водят съгласно тези „ червени линии ”.

Попитан по какъв начин разяснява това, че е е изрязан от оповестената във Facebook профила на българския министър председател обща фотография от тристранната среща с държавния секретар на Съединени американски щати, Ковачевски сподели, че приема изказването от пресслужбата на българското държавно управление, че става въпрос за непредумишлен пропуск. „ Искам да имам вяра, че отговорът е правилен и ще продължим и отсега нататък с в действителност отличната връзка, която имаме ”, сподели той.



За възможна среща на управлението с опозицията министър председателят на Република Северна Македония съобщи, че няма да одобри среща, на която ще се разискват единствено предварителни парламентарни избори.

„ Ако приказваме за претенции за срещи с една-единствена тематика на диалог – предварителни парламентарни избори, такава среща няма да има, тъй като аз не съм човек, който разрешава да притискан “, сподели Ковачевски и добави, че всички политически сили в този интервал би трябвало да работят дружно, с цел да се откри решение на енергийната и здравната рецесия и по какъв начин да се излезе от инфлацията на цените, която удари света.

Той повтори, че избори в Република Северна Македония ще има, само че през 2024 година В момента съгласно него страната се нуждае не от избори, а от водачество, с цел да преодолее следствията от рецесията.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 195  Петков към Ковачевски: Представете си да няма граница сред двете ни страни Петков към Ковачевски: Представете си да няма граница сред двете ни страни  Ковачевски без коментар за фотографията с Петков, от която беше изрязан Ковачевски без коментар за фотографията с Петков, от която беше изрязан  Мицкоски: Договор с България след гаранции от Брюксел Мицкоски: Договор с България след гаранции от Брюксел
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР