Разговори с НИКМИ относно градинката на ъгъла на булевардите България

...
Разговори с НИКМИ относно градинката на ъгъла на булевардите България
Коментари Харесай

Главният архитект на София: Водят се разговори да не се строи небостъргач в Стрелбище

Разговори с НИКМИ по отношение на градинката на ъгъла на булевардите " България " и " Петко Тодоров " към този момент са стартирани – по самодейност на ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков. Това съобщи основният проектант на София Здравко Здравков, който през днешния ден, 21 май, ще направи доклад на работата си. По информация на Actualno.com диалозите са почнали предходната седмица и са следващите по проблема.
Ще се пазя с всички ограничения, които ми разрешава законът – това добави Здравков, визирайки двете наложени против него санкции поради несъблюдение на решение на Върховния административен съд (ВАС) да пусне без никакви забележки Подробния организационен проект (ПУП) на НИКМИ. В изявление за Actualno.com Здравков в детайли изясни проблема и уточни какви са пороците на самия Подробен устройствен план, които съдът желае да пренебрегне. Припомняме, че Административен съд-София към този момент един път отхвърли иск на прокуратурата за започване на дело поради противозаконна заменка на парцела, където НИКМИ желае да строи, а сега е подадена нова тъжба пред съда.
Колкото повече електронни услуги почнем да предоставяме, толкоз повече ще намалее корупционният напън – по този начин Здравков отговори на въпрос за свадите с кметицата на регион " Младост " Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Попова и основния юрист на регион " Подуяне " Лилия Геринска. Иванчева беше упрекната в опит да вземе рушвет от общо 250 000 евро, а Геринска – 10 000 лв..
Когато влизате в политиката с евтини, популистки обещания, стигате до миг, в който не можете да ги спазите, акцентира Здравков. Той съобщи, че неналичието на административен потенциал при Иванчева си е неин проблем, откакто тя сама е поискала да стане кмет. Много съм надалеч от процедурите по осъществяване на публични поръчки в обособените региони – с тези думи Здравков на процедура отхвърли да разяснява вероятни пороци в тази тенденция.
В София има голям капацитет за застрояване – да вземем за пример " Хладилника ". Около зоопарка територията е компактна, имахме среща със притежатели на терени. Там има опция за интелигентно градоустройство, сподели основният проектант, който повтори и пред Нова телевизия тезата, която показа пред Actualno.com - че не трябва София да пораства в външна страна, преди да бъде уредено градоустройството в центъра, тъй като това задушава града.
Относно новата разпоредба за рекламите, Здравков сподели, че желанието му е да мине. Когато имате търговски обект, мисля, че не би трябвало да рекламирате по витрините му продуктите, които продавате вътре, посочи основният проектант. Противниците на концепцията сочат, че с новата разпоредба се облагодетелстват единствено организациите, които владеят билбордовете в София и се пренасочва паричен поток към тях. ТУК можете да се запознаете с претекстовете им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР