Разговаряме с Красен Кралев, бивш министър на спорта, народен представител

...
Разговаряме с Красен Кралев, бивш министър на спорта, народен представител
Коментари Харесай

Красен Кралев: Проф. Герджиков е алтернатива на разрухата, която олицетворява Радев

Разговаряме с Красен Кралев, някогашен министър на спорта, депутат и втори в листата на коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили за 3-ти МИР Варна. – Г-н Кралев, хаоса със документите уплаши и обърка хората. Защо се стигна до тук?

– Цялото отношение на служебния кабинет към пандемията и Ковид-19 е безусловно неправилно! Нашето държавно управление се оправи доста добре и то когато светът не познаваше вируса. Преди една година взехме най-адекватните ограничения в цяла Европа. Показахме извънредно уравновесено държание сред опазване на здравето и на икономическите ползи на хората.

Имаше обезщетителни механизми, които сработиха.

Служебният кабинет изпусна значимите летни месеци, подобаващи за имунизация.
Не се поставиха даже минимални старания да убедят хората да се реализира всеобща имунизация. Правителството на ГЕРБ постави всички старания в страната да има от всички ваксини – първо „ Астра Зенека “, след това „ Пфайзер “, „ Модерна “… А служебният кабинет на Радев ги разпродаде и подари на непознати страни. За българите оставиха ваксини с изминал период на валидност. Убеден съм, че няма никакъв заплаха за жителите – имунизациите имат 3-месечен спомагателен период на валидност (потвърден и от специалисти на ЕС), само че за какво се стигна дотук – да раздадем толкоз доста ваксини?! 

В последните дни на 46-ия парламент тъй наречените Партии на митинга си подготвиха едни 10 млн. лева за асимилиране за рекламна акция за имунизиране на популацията. Но ясно е, че няма време за осъществяване социална поръчка, т.е. с тези пари щяха да си платят изборната акция. 10 млн. лева в електронните медии да се изхарчат за акция от 2 месеца е доста, а е и малко закъсняло, тъй като моментът беше изтърван – имунизацията трябваше да се извърши в летните месеци.

Зелените документи доведоха до голям проблем след въвеждането им от служебния кабинет.

Моето мнение и това на Комисията за отбрана на дискриминация споделя, че заповедта на Кацаров за зеления документ е дискриминационна.

Задължително е за подобен документ да се признае и пробата за антитела, нали това е и задачата на имунизацията?! Тогава за какво хората с антитела от преболедуване да не получат антитела? Вярно, някои са били заболели преди повече от 12 месеца, само че и в този момент имат висок „ титър “ на вирусо-неутрализиращи антитела и при имунизация здравето им е застрашено. Затова за мен е значимо за зелен документ да се взема под внимание положението на организма, а не по кое време си преболедувал. Много хора са боледували, не са регистрирани с PCR – тест и се стига до несериозната обстановка да се имунизират хора с антитела.

Целият безпорядък в опазването на здравето се дължи на цялостната непросветеност и надменност на Кацаров!

Служебният здравен министър в дълбоката си същина е антиваксър! Как подобен човек да убеди българите да се имунизират?

Грешен избор на министър от страна на Радев, късна реакция и на служебното държавно управление – тежката рецесия е налице, доближаваме рекордни равнища на заболеваемост и смъртност!

– Има ли безпорядък в спорта и по какъв начин може да бъде преодолян?

– Когато трябваше да вземаме тежки решения по време на 1-ата, 2-ата и 3-ата вълна с Ковид-19 постоянно здравният министър се е съветвал със спортния за ограниченията. Сега и в спорта и в опазването на здравето царува безпорядък. 

Правихме всичко допустимо да запазим здравето на състезателите и да не нарушим естествения им подготвителен развой. Сега е явно, че никой в служебния кабинет не се преценяват със спортния длъжностен министър. И не се преценяват с специалистите на ММС.

Не бих споделил, че ограниченията които са взети във връзка с клубовете и за провеждането на тренировки и надпревари, са съответни. Спортът ще пострада и през четвъртата вълна.

Пак напомням, че ние бяхме дали доста средства на клубове и федерации, с цел да преодолеят следствията от локдауна и пандемията, а в този момент няма нищо.

– Коалицията ГЕРБ-СДС поддържа проф. Герджиков за президент. Защо хората би трябвало да му гласоподават доверие?

– Проф. Герджиков го познавам от повече от 20 година Той е всичко това, което Румен Радев не е! Той е уравновесен, доста ерудиран, може да се трансформира в обединител на нацията. Води разговор!

Трябва да престанем с антагонизма и омразата на вдигнатия пестник на Радев. Той взриви страната единствено и единствено да бъде определен за президент за втори мандат, стигнахме до нечувани и невиждани равнища на ненавист и политическа непоносимост. Няма диспути за бъдещето на страната, а просташки език на разговора, пренесен в Народното събрание.

Омразата, отрицанието, експанзията водят до опустошение.

Проф. Герджиков е непознат на сходен звук, той дава основата на градежа, той ще върне разговора и спокойствието. Само по този начин ще стартираме да работим дружно, връщайки България на пътя на растежа.

Проф. Герджиков е опция на разрухата, която въплъщава Радев.

Победата на проф. Герджиков на изборите ще отвори нова страница в развиването на българската страна!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР