Разговаряме с един млад мъж, избрал да бъде патриот, за

...
Разговаряме с един млад мъж, избрал да бъде патриот, за
Коментари Харесай

Рано или късно България ще се възроди, не губете надежда: Румен Попов, Национално движение Аспарухов меч

Разговаряме с един млад мъж, избрал да бъде родолюбец, за организацията, в която членува.

- Като за начало, представете се на нашите читатели

- Казвам се Румен Попов, на 24 години съм, следва да се дипломирам като правист, живот и здраве, деен съм в политическата сфера от ранна гимназиална възраст и тъкмо този път ме води до Сдружение " Аспарухов меч ", на което съм заместник-председател.

- Какво е това съдружие " Аспарухов меч "?

- Това е общо взето патриотична организация на младежи, появила се като самодейност на нашия ръководител Калин Иванов , който ни събра по този начин като хора с разнообразни професионални посоки и развиване с концепцията всеки да дава своята професионална експертиза в насоката това да има някаква форма на цивилен надзор над изпълнителната и законодателната власт от жители, които не са подплатени от някакви неправителствени организации и външни финансирания. Идеята е да има група от хора, които да могат интензивно наблюдават разнообразни типове процеси, протичащи се на политическата сцена и да могат да им влияят, до колкото, несъмнено, ни е по силите и надлежно да осведомяваме колкото може по-голяма част от обществото, авансово, какво се готви (като законопроекти например), къде се крият заплахите в това, което се готви и да се провежда някаква интелектуална реакция. Причината за нуждата от тази интелектуална реакция е, че всеки може да прави митинги, да подскача, да ругае, да крещи, само че би трябвало обществото да се научи към този момент да дава някаква градивна рецензия, а освен да се жалва.

- Аспарухов меч има ли упоритост за взимане на властта, за преврати?

- По никакъв мотив, не. Ние сме последователи на мекия метод. Амбицията на Аспарухов меч е точно, не някой да взима властта, а да можем констуктивно по някакъв метод да влияем на хората. Ние сами виждаме, депутати от една партия с депутати от друга партия, бият се, карат се, едните афектирани на другите, дърпат се за ризите, щипят се по бузите и не знам къде още, нищо от това не е градивно и ние тъкмо като жители, а не като политическа организация да идем в комисия и да им кажем, че практическия резултат от цялото това нещо ще бъде гибелен.

- Можем ли да приемем организацята Аспарухов меч като будителите на новото време?

- Аз персонално не бих се определил като будител, не мога да кажа за другите хора от сдружението защото ние от ден на ден се разрастваме като организация и има в действителност доста качествени хора, тъй като будителите въпреки всичко са били хора, които са безусловно в някаква степен отрекли своите лични персонални потребности - да градят семейство, поколение, доста от тях са останали без дами и деца и са вложили цялата си сила и са се обрекли на мизерия единствено и единствено, с цел да оказват помощ на нацията да се възражда. За положително или за неприятно това време е отминало и към този момент при съществуваща страна един човек може да бъде доста повече потребен на страната си в случай че има избрана съответна подготвеност в някаква сфера на професионално развиване, от която след това би могъл да даде назад и на обществото, по този начин разбирам аз нещата. Не мога да дефинира организацията чисто като будителска защото би било неуважително към будителите, които са били в нашата история, само че дръзвам да настоявам, че сме от организациите изключения, тъй като всеки един от нас работи с мисълта да оказва помощ на своите съграждани и на нацията, разбирайки я под общественост от тези жители.

- Защо България има потребност от Аспарухов меч?

- Определено считам, че с тази организация, в случай че продължим по метода по който сме тръгнали в действителност сме способни  да създадем, в случай че не някаква смяна, то най-малко да наклоним везните назад в границите на естественото, тъй като съгласете се -  не е обикновено да се вършат закони от през днешния ден за на следващия ден, написани на крайник и надлежно, които основават след това един милион на практика проблеми.

- Кога членовете на Аспарухов меч ще вдигнат крайници и ще кажат: " До тук бяхме, изпълнихме задачите си "?

- Това не може да се случи заради една доста елементарна причина. Нашата цел не е и в никакъв случай не е била основаване на полтически планове или властова позиция, задачата би била само и единствено възлагане на рецензия на настоящите проблеми, в този смисъл няма по какъв начин от през днешния ден за на следващия ден да спрат да съществуват такива проблеми, такива ще има постоянно. Въпросът е да има сериозна будна маса от хора, които са склонни да дадат тази градивна рецензия, за която приказваме. Като мото на организацията можем да издигнем - Конструктивна рецензия, работи с всички постоянно, само че в концепцията за богатството на Отечеството, а не за това някой да си изпълни джоба.

- Какво ще пожелаете на нашите читатели и на българите като цяло? Какво желаете те да запомнят от това изявление?

- Това, което желая да запомнят, изключително в този момент след светлите коледни и новогодишни празници и най-много Рождество Христово, защото в последно време не се загатва това като име на празника, е че бива да губят вяра по никакъв мотив, постоянно ще има хора, които мислят като тях, постоянно ще има хора, които милеят за това какво се случва с тях и смятам, че това, което се изисква е тъкмо в случай че не губим религия, в случай че продължаваме да се сплотяваме и дружно да упражняваме някаква форма на надзор върху хората, от които зависят политическите решения и рано или късно ще стигнем до позитивните резултати. Необходимо е време, твърдоглавие и да не се губи вяра. Това поисквам на всички - в никакъв случай да не губят вяра.

Тони Коцаков
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР