„Разглеждаме стрелбата по 43-годишния Иво Стаменов – директор на отдел

...
„Разглеждаме стрелбата по 43-годишния Иво Стаменов – директор на отдел
Коментари Харесай

Горанов: Посегателство срещу държавата. Цацаров: Ще отговорим твърдо

„ Разглеждаме стрелбата по 43-годишния Иво Стаменов – шеф на отдел „ Фискален контрол” в Национална организация по приходите, като посягане не към съответен почитан държавен чиновник, а като изстрел към страната и държавността”.

Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерски съвет след среща при премиера.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА СТРЕЛБАТА В ГАЛЕРИЯТА НИ

„ Получихме увещание от Агенция „ Митници” и Национална агенция за приходите, че положителните резултати ще продължат и през идната без значение от наглото посягане върху държавен орган”, добави Горанов.

Основната версия за стрелбата по данъчния началник - работата му

Простреляха мъж в центъра на София

На срещата при Борисов участваха основният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Валентин Радев, шефовете на Национална агенция за приходите и Митниците.

„ За първи път от доста време има посягане, което не се изчерпва единствено до чертата на разпален персонален автомобил, за първи път има посягане извънредно безочливо и демонстративно и на което би трябвало да се отговори извънредно твърдо от държавата”, сподели от своя страна основният прокурор.

„ Ясно е едно – похищението и опитът за ликвидиране не е обвързван с персоналния живот на данъчния чиновник, няма персонални претекстове. Това е обвързвано с осъществяването на служебните му отговорности и е обвързвано с това, че те са били изпълнявани съзнателно. Това посягане не е единствено посягане персонално по отношение на него, явно е, че със своите служебни отговорности той го е провокирал. Това обаче е сигнал злокобен към всички негови сътрудници и към всички, които работят за държавата”, акцентира Цацаров.

„ Държавата ще отговори твърдо на това, ще отговори твърдо, по този начин, както би трябвало да отговори”, безапелационен е Цацаров.

Той уточни, че с разкриването на случая е зает допустимо най-хубавият екип от столичната полиция, като в следствието взе участие и персонално шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

„ Държавата ще би трябвало да покаже оттук нататък, че е на мястото си и че е в положение да отбрани тези, които работят за нея”, акцентира основният прокурор.

„ Не мога да скрия, че и за мен, и за сътрудниците ни това е потрес. Не можем да приемем, че е осъществено против наш сътрудник такова брутално посягане. Но това не е посягане против наш сътрудник, човек от Национална агенция за приходите, това е посягане против държавността”, счита и изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Галя Димитрова.

„ Ние сме решени да стигнем до края – да открием освен причинителя, а и този който е направил поръчката”, съобщи вътрешният министър Валентин Радев.

Иво Стаменов, на 43 години, шеф на отдел „ Фискален контрол” в Национална агенция за приходите, беше прострелян на 18 декември в автомобила си на ул. „ Дунав” в центъра на София. Той е нормализиран и е настанен във Военномедицинска академия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР