Разделянето на Закона за движението по пътищата на три отделни закона

...
Разделянето на Закона за движението по
пътищата на три отделни закона
Коментари Харесай

Бойко Рановски: Разделянето на Закона за движението по пътищата е една от мерките за подобряването на пътната безопасност

Разделянето на Закона за придвижването по пътищата на три обособени закона ще въздейства позитивно върху пътната безопасност. Това съобщи изпълнителният директор на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски по време на семинар на тематика: „ Проект RADAR - оценка и мерки за понижаване на риска по пътищата по критерии „ Пътна сигурност ”. Визия за по-добра сигурност ”, който се провежда през днешния ден и на следващия ден в Правец.

По думите му с новите промени за първи път се основава регистрационен режим за автосервизите, също по този начин се работи и по надграждането на системата на техническите прегледи. Това ще докара до подобряване на техническата изправност на колите, понижаване на нелоялните практики и ограничение на фиктивните прегледи, добави още той.

Бойко Рановски посочи, че равнището на обучение на водачите е изключително важно за сигурността по пътищата, поради което се основава нов Закон за водачите на транспортни средства, в който ще бъдат написани детайлно всички елементи в този сегмент.

„ Съвместните старания на институциите заедно с цялото общество ще доведат до конкретни резултати в битката за намаляване на жертвите и случаите по пътищата ”, сподели още Бойко Рановски.

*Източник: www.government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР