Разчетите, които сме направили за 450 млн. лв. приход за

...
Разчетите, които сме направили за 450 млн. лв. приход за
Коментари Харесай

АПИ чака 450 млн. лева приходи след въвеждането на тол системата

Разчетите, които сме създали за 450 млн. лева доход за 2020 година при данните, които превозвачите дават, са реалистични. Очакват се месечни доходи от към 40-60 млн. от тежкия трафик. Това уточни пред БНР проф. Олег Асенов – член на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “, написа dnes.bg.

По думите му 450 млн. лева са към половината от предстоящото за прехрана на пътната инфраструктура, само че:

" В подтекста на нуждата от равномерен преход, в подтекста на това, че тази промяна фактически би трябвало да бъде ефикасна и да не е шокова – считам, че тези резултати, в случай че бъдат реализирани след първите 3 месеца, ние ще се поздравим с една сполучлива първа крачка в тази промяна “.

" Толсистемата е нещо коренно ново. Ние постоянно сме упорствали за равномерен преход, който да подсигурява, че няма да има потрес на транспортния пазар “, разяснява от своя страна Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи. Той напомни, че са водени доста диалози, само че при последния стадий – с цените на системата, районното министерство го е направило еднолично. Именно това е предиздвикало сектора да разгласи народен митинг.

В петък след среща при премиера и признатите параметри, дадени от превозвачите, митингът се отсрочи с най-малко 3 месеца.

Според Арабаджиев препоръчаните от тях цени са реалистични. Той означи, че България е и директна страна. Освен това е безапелационен, че е трябвало да се „ даде глътка въздух за българските превозвачи на вътрешния пазар “.

За нас е значим разговорът, от пролетта водим този разговор, уточни проф. Асенов и добави: „ Основната ни цел е да реализираме уравновесен модел на толсистемата, тъй че в действителност да има смисъл от въвеждането на тази промяна. Превозвачите са наши сътрудници. В рамките на разговора те поеха ангажимент, че ще създадат всичко належащо от 1 март сполучливо да стартираме системата. Този разговор и поетите задължения ни дават съображение да имаме вяра в триумфа на тази промяна “.

От своя страна Йордан Арабаджиев бе безапелационен, че превозвачите ще изпълнят своите задължения: „ Искаме толсистемата да проработи от 1 март, само че с цени, които са съответни за българския пазар и превоз и да са съответни към положението на пътната мрежа “.

До 1 март (до въвеждането на толсистемата) тежкият трафик се таксува с електронна винетка по остарялата цена, сподели Олег Асенов. По думите му за 2019 година АПИ е събрала 392 млн. лева от лекия и тежък трафик. Той означи, че задачата на промяната е да се сътвори обективен модел на пътно таксуване.

В плановете на АПИ е заложено приблизително 15% от приходите от толсистемата да отиват за обслужване на системата.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР