Разбита е схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения срещу

...
Разбита е схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения срещу
Коментари Харесай

Лекари и посредник в Силистра задържани заради фалшиви ТЕЛК решения

Разбита е скица за издаване на подправени ТЕЛК решения против възнаграждение в Силистра - разследване на издаване на неистинен медицински изводи от лекари експерти. Това заяви на брифинг административният началник на Окръжната прокуратура в крайдунавския град Теодор Желев.
Досъдебното произвеждане се води от Районната прокуратура. В интервенцията са взели участие и от Групово дело „ Национално полиция “.

Лекари и медиатор са били арестувани за 24 часа.

Фалшивите документи са били издавани за освидетелстване на лица и завишаване % на неработоспособност измежду избрана каста от жители на територията на област Силистра, заяви Желев.

Установени са шестима души, които имат съпричастност към незаконната активност – уредникът на незаконната скица, ръководител на ТЕЛК – Силистра, ръководител на лекарска комисия към Национален осигурителен институт и трима лекари.

Предстои да се откри за какъв брой документа с погрешно наличие става въпрос, съобщи още Теодор Желев.
Желаещите да се снабдят с подправените документи заплащали сумата от 300 лв. на медиатор, който от своя страна ги предавал по веригата. От общо конфискуваните 25 000 лв., 300 са били директно предадени от медиатора на един от лекарите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР