Разбирането на прокуратурата е, че само взаимодействие между властите, диалогът

...
Разбирането на прокуратурата е, че само взаимодействие между властите, диалогът
Коментари Харесай

Гешев призова президента да организира дебат за реална съдебна реформа /видео/

Разбирането на прокуратурата е, че единствено взаимоотношение сред управляващите, разговорът и загърбването на персоналния интерес може да докара до задачата, която чакат обществото и българските жители, съобщи на брифинг основният прокурор Иван Гешев.

По-рано през днешния ден той изпрати писмо до всеки един народен представител в навечерието на откриването на Народното събрание. С него той декларира подготвеност да се отзове на среща с партиите и народните представители.

Според Гешев чувството на хората е, че част от държавните институции действително са абдикирали от отговорностите си.

Ние, които работим за страната, сме задължени да подсигуряваме сигурността на хората, сподели още той. Нуждаем се от незабавни ограничения и промени за преодоляване на престъпността, сподели още основният прокурор.

Надяваме се, че най-сетне гласът на магистратите, академичната общественост и гражданското общество ще бъде чут в един професионален спор, сподели основният прокурор. Според него този спор може да се организира по самодейност на президента като държавен глава и обединител на нацията.

Време е за незабавни дейности тук и в този момент, тъй като българските жители го чакат и ние им го изискуем, заключи Гешев. /24 часа/

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР