Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар.

...
Разбирам интереса на медиите по повод определени твърдения за т.нар.
Коментари Харесай

Сийка Милева отговори на Рашков за списъците от ДАНС

„ Разбирам интереса на медиите във връзка избрани изказвания за така наречен описи. В тази връзка смятам, че за следващ път се постанова да заявя, че Прокуратурата няма да разреши да бъде въвличана в предизборни политически акции и борби. Разпространението на сходни погрешни и манипулативни изказвания от страна на вътрешния министър - господин Рашков са образец за хибридна агитация посредством разпространяване на „ подправени вести ”. Това води до нарушение на постигнатите взаимни резултати сред Прокуратура на Република България и Министерство на вътрешните работи досега, по този начин също и до възпрепятстване на взаимоотношението сред двете институции, което е в основата на битката с корупцията и престъпността. Каква е задачата, всеки може да си отговори самичък ”.

Това съобщи за „ 24 часа ” представителят на основния прокурор Сийка Милева във връзка следващите мнения на служебния вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков във връзка със листата от 38 политици и магистрати, направен от ДАНС през 2019 година

„ За следващ път призоваваме господин Рашков да спре разпространяването на сходни погрешни изказвания в медийното пространство. Става процедура да се твърди, че някой знае нещо, само че че не желае да го каже. Може би, тъй като в реалност няма какво да каже. В тази връзка напомням, че във всяка правова страна този, който разполага с информация за осъществено закононарушение, следва да уведоми способените органи и най-много прокуратурата. Атаките против правосъдната власт единствено уронват устоите на държавността и са в интерес единствено и само на престъпността. Българските жители ще получат цялостната информация при съблюдаване на всички нормативни условия. Прокуратурата неведнъж е потвърдила, че държи на прозрачността и ще продължи да бъде открита към българското общество. И в умозаключение още един път наблягам, че Прокуратурата не желае да бъде страна в политически борби и че сполучливото взаимоотношение, а не войната, са основен фактор за реализиране на резултатите в противодействието на престъпността ”, добави Милева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР