Разбира се, всички знаем, че не можем да опознаем и

...
Разбира се, всички знаем, че не можем да опознаем и
Коментари Харесай

6 дреболии, по които другите съдят за вас, без да ви познават

Разбира се, всички знаем, че не можем да опознаем и да съдим за някого единствено от един взор. Въпреки това против силата на първото усещане нормално сме безпомощни. Това, което възприемаме от отсрещния в първите няколко бегли секунди, поставя отпечатък върху визията ни за него, както и върху по-нататъшното ни държание по отношение на него, освен това значително въз основа таман на това авансово усещане. Но какво тъкмо възприемаме при първа среща и по какъв начин ни въздейства то? Нека кажем, че става дума за второстепенни неща. Ето кои 6 дреболии въздействат за първото усещане от даден човек.

1. Облеклото

Начинът на обличане, да вземем за пример елегантния или спортно-небрежния жанр предпочитате, е решителен за това дали другите ще ви одобряват за упорит и съумял, или за лековерен и наличен човек. Според Сайколъджи Тудей цветовете също играят огромна роля: по този начин да вземем за пример убитите и тъмни тонове нормално се свързват с креативност и сензитивност, до момента в който светлите и ярки цветове издават екстровертност и жизненост.

2. Погледът

Гледате ли събеседника си в очите? Шари ли погледът ви неспокойно от една точка на друга? Или очите ви са сведени и ориентирани към обувките? Каквото и да се крие зад това, отсрещният ще го одобри като знак дали сте самонадеян и вежлив, заплеснат и неприветлив или нерешителен и затворен човек.

3. Ръкостискането

Който стиска леко ръката ви, минава за благонадежден и приветлив, а който надали не я премазва – за доминантен и деспотичен. А който просто я поема неенергично и отпуснато, основава усещане за безхарактерен или ленив. Дали при здрависване ръката ви е студена, топла или потна, по принцип играе по-маловажна роля като ваша „ визитна картичка “.

  4. Гласът

Двата въпроса, които съвсем всички си задават неумишлено при запознанство, са: способен ли е този човек? Добронамерен ли е? Най-вече при първия въпрос гласът играе решаваща роля. Дълбоките спокойни гласове асоциираме по-скоро с подготвеност и надеждност, а високите остри гласове – с нерешителност, неведение и неблагонадеждност. Все отново е изцяло допустимо човек с креслив глас да ни изненада позитивно.  

5. Позата и стойката

Глава, сгушена в раменете, пръсти, които си играят с нещо, кръстосани крайници – надали може да извършите по-лошо първо усещане. Ако, в противен случай, раменете ви са изправени, а ръцете спокойни, ще изглеждате щастливи, самоуверени и симпатични в очите на другите.

6. Усмивката

Който се усмихва, съвсем постоянно печели отсрещния на своя страна. Според проучванията усмивката при запознанство е причина другият да ни запомни и да се почувства мъничко обвързван с нас. Разбира се, за задачата е належащо усмивката да бъде естествена и от сърце – изкуствената подправена усмивка отблъсква и провокира съмнение.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР