„Разбира се, че ще отидем на консултациите при президента, тъй

...
„Разбира се, че ще отидем на консултациите при президента, тъй
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: БСП е склонна на компромиси само, ако те са в интерес на държавата, икономиката и нашите семейства


„ Разбира се, че ще отидем на консултациите при президента, защото в този момент поканата е по разписание на Конституцията и се намираме в доста комплицирана конюнктура. Това, че предишния път не сме отишли по никакъв метод не означаваше, че ние не се отнасяме с почитание към президентската институция. Все отново ние изведохме г-ж Радев на политическата сцена. Ситуацията е такава, че ние би трябвало да загърбим разликите и да забележим какво можем да създадем за страната си. “ Това съобщи националният представител от “БСП за България” проф. Румен Гечев в ефира на Българска национална телевизия за идните съвещания и връчването на третия мандат.

По думите му отговорността на Българската социалистическа партия е ясната им позиция, че ще създадат всичко допустимо за образуване на нов кабинет. „ Не непременно, само че примерно аз не позволявам, че ще има разлики сред 4-те партии, които до момента бяхме в обединението да кажем по икономическата стратегия, защото ние постигнахме единодушие и работихме добре. Имаме разлики и то съществени по външнополитически въпроси някои, от които имат директно отношение към българската стопанска система, изключително в тези тежки условия. Решението за газа България и единствено още две-три страни да не плащаме в рубли, въпреки останалата част от Европа да се съгласи, както и изгонването на съветските дипломати са все неща, за които Българска социалистическа партия намерено сподели своята позиция и изразихме остро противоречие “, заключи проф. Гечев за другите отзиви сред съдружните сътрудници, акцентира правотата на Българска социалистическа партия и бе безапелационен, че левицата няма да прави взаимни отстъпки с енергийната сигурност на България.

„ Мога да кажа, че най-малко до доскоро България нямаше контракти за обезпечени доставки на природен газ и това е доста притеснително. След като ние много преждевременно си отрязахме единия клон сме в обстановка, в която тръбата минава около нас, само че ние ще вървим да чакаме доставки от Съединените щати. Но ние нямаме контракт с тях, а имаме потребност от 2 кораба месечно и нямаме обезпечени доставки в средносрочен и дълготраен проект, което е обезпокоително “, съобщи социалистът и добави, че сега България има потребност от държавно управление, което да организира диалози с всички евентуални снабдители на газ и не вижда причина „ Газпром “ да се изключва от този лист.

Според него, откакто запада е откраднал над 300 милиарда рубли от Русия, то „ Газпром “ са в правото си по отношение на наложеното условие за заплащане на газта в рубли.

„ Освен отнетия от Русия лиценз за ремонт на самолети желая да кажа, че нашите другари от Съединени американски щати ни взеха 2.3 милиарда и ни споделиха, че отсрочват самолетите F16, само че по-лошото е атомната централа в Козлодуй, защото удължаването на лиценза там става единствено с решение на „ Росатом. А горивото за АЕЦ-а единствено след година и половина също би трябвало да бъде заменено, а при потребност от замяна на аварийни елементи това може да стане единствено под наблюдението на „ Росатом “, съобщи Гечев за последните наказания, с които Русия лиши лицензите на нашите фабрики за ремонт на военна техника.

„ Партньорите не се изключва да бъдат съперници по разнообразни тематики и по този начин да се търсят най-хубавите решения. Но тук решението не би трябвало да се търси по линията на американофили и русофили. Когато дискутираме един с различен би трябвало да забележим кое е потребно за България и ние в Българска социалистическа партия твърдим, че би трябвало да се беседва с всички снабдители, без изключение. По отношение на изгонените съветски дипломати ние изразихме остро противоречие и казахме, че няма да подкрепим Кирил Петков за министър председател и това изискване остава “, безапелационен бе националният представител от левицата за разговора сред съдружните сътрудници и целите, които Българска социалистическа партия си слагат.

В умозаключение проф. Румен Гечев сподели, че Българската социалистическа партия е склонна на взаимни отстъпки единствено, в случай че те са в полза на българската страна, на нашата стопанска система и нашите фамилии.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР