Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм

...
Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Описаното в „Магнитски“ за мен е неточно

„ Разбира се, че съм член на ГЕРБ – не съм обаче в управителните структури. Разбира се, имаше тълкования. Лесно е да се употребява една репутационна вреда, като тази оценка от страна на американското държавно управление към избран член на партия и това е проблем за партията “, съобщи пред БТВ някогашният финансов министър Владислав Горанов.

Той посочи, че от две години не е част от управителните органи на партия ГЕРБ. „ Оставам в партия и имам доста другари вътре. Надявам се, че това няма да е проблем за тях, както не е проблем и за мен “, добави той.

Според него оценката на Съединени американски щати е притеснителна и разочароваща, тъй като постоянно е уважавал американския метод на живот. Според него описаните обстоятелства са неточни.

„ Няма по какъв начин да се гордея, че в една междуведомствена комисия, която е под шапката на финансовото министерство, е позволено неверно използване на закона и то за не малко време. Но желая да обърна внимание, че този интервал не включва единствено моето министерстване, както и че аз бях този, които установи казуса и започнах да го вземам решение посредством закриването на Комисията по хазарта и прехвърлянето на работата ѝ към Национална агенция за приходите “, напомни Горанов.

Той, че в един миг е осъзнал, че „ системата е запушена и обрасла “, а отговорността в един групов орган е размита. Именно по тази причина е предложил Национална агенция за приходите да контролира хазартната активност в България.

„ Основният укор, че съм изменял законодателството удобно, е фактологически погрешен. Ще ви оставя една информация за измененията в Закона за
хазарта, които не включват присъединяване на никого от ГЕРБ, камо ли на министъра на финансите. Фактите могат да се открият и аз имам вяра, че нашите сътрудници са подведени “, сподели още той.

За мен тематиката с неуспеха в
хазарта е мъчителна и се дължи на един дълъг интервал от време, който започва още през 2014, закона не се чете вярно, подведена е от един хазартен необут.

Аз знам моята истина и тя не е в интерес на наши „ доброжелатели “, които са подвели комисията към американското финансово министерство. Най-малко информацията е неточна за това, че закона е трансформират в интерес на някого. Знаете, че когато това се прави има стенограми и точна номенклатура. Тези изказвания са фактологически погрешни “, добави още Горанов във връзка претекстовете написани от подкомисия към финансовото министерство на Съединени американски щати.

През двата мандата в които съм министър се даваше опция да се дават капиталови средства на общините. Много гласове се чуваха, че се дават на избрани общини. Много гласове в ГЕРБ споделяха, че се дават повече на общини, които не са на ГЕРБ. Моето разбиране и това на Борисов би трябвало да се дава на всички. Когато коментирахме, че е време да изляза от държавното управление е, че се е натрупало доста напрежение, тематиката с
хазарта, някакви връзки с Движение за права и свободи “, добави още Владислав Горанов. По отношение на приписваните му връзки с Делян Пеевски, Горанов дефинира като комфортни, само че самият той не един път се е явявал на диспути против Движение за права и свободи.

„ Няма житейска логичност да се самопростреляш, в случай че имаш упования какво ще излезе. Ако се направи инспекция ще се види, че точно с моя резолюция се направи тази инспекция в
хазарта “, напомни Горанов. „ Не одобрявам моята съпричастност към Комисията към хазарта. Тя е с представители на обособени министерства, на правораздаването, ГДБОП, ДАНС. Най-лесно е да се бие към финансовия министър, който и не е принципал на тази комисия.

По мотив изказванията на избягалия в Дубай
хазартен необут Васил Божков-Черепа, Горанов съобщи, че персонално той е разпитван десетки пъти, като първия път е още през 2019 година. „ Знаете, че бях викан в Националната полиция по времето на Кирил Петков, след това след ареста още веднъж “, сподели Горанов и добави, че чака българските служби да изяснят всички условия. По мотив вписването му в листата „ Магинтски “, Горанов съобщи, че има опция да бъде чута и неговата позиция, за което той се надява.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР