Разбира се, че е по-добре да има правителство. Някаква коалиция,

...
Разбира се, че е по-добре да има правителство. Някаква коалиция,
Коментари Харесай

Антон Кутев: Държавата ще затъне в огромни дългове, които моята дъщеря и нейните деца ще плащат

Разбира се, че е по-добре да има държавно управление. Някаква коалиция, каквато и да е тя, значи някакво болшинство в Народното събрание. Това значи опция да се одобри бюджета. Това съобщи в студиото на " Добро утро, Европа “ по Euronews представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

" Направете болшинство. Веднага направете държавно управление. Имате месец и половина до Нова година. Има време да се одобри бюджета до Нова година, в който да има заложени политики, каквито желаете – евроатлантически, азиатски. Просто направете държавно управление ".

Според него, в случай че служебното държавно управление беше внесло бюджет за идната година, депутатите щяха да се надпреварват в популизъм.

" В предизборното говорене левите популисти ще се опълчват на десните популисти и най-после ще одобряват лявото и дясното и ще скъсат бюджета и страната ще затъне в големи задължения, които моите щерка и нейните деца ще заплащат “, уточни представителят на служебното държавно управление.

" Политиците би трябвало да са задоволително грамотни, с цел да знаят, че бюджет се пази с парламентарно болшинство. В последна сметка те имат опция да основат това парламентарно болшинство и да защитят бюджета. Защо изобщо би трябвало служебното държавно управление да внася бюджет? ".

Служебното държавно управление не може да даде пари за нищо, което не е заложено в бюджета, безапелационен е Кутев.

По неговите думи, в случай че бяхме купили 7-те танка с полутечен газ, контрактувани от кабинета " Петков “, цената на природния газ щеше да е над 400 лева на мегаватчас, до момента в който в този момент тя е под 200 лева

" Топлофикациите щяха да са банкрутирали “, добави той.

" За мен е доста по-важно каква ще е цената на газа и хляба, в сравнение с дали ще се гласоподава с хартиена бюлетина или машинно “, разяснява Кутев импортираното от Българска социалистическа партия предложение в Народното събрание за връщането на хартиени бюлетини.

" Ако ние бяхме организирали единствено изборите, какво щяхме да вършим с цените на газа? Нали щеше да е банкрутирала половината страна. Добре, че не организирахме единствено изборите, а навлязохме в рецесиите, в това число в Ковид рецесията “, уточни още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР