Разбиха склад на Планинския спасителен отряд във Враца. Открадната е

...
Разбиха склад на Планинския спасителен отряд във Враца. Открадната е
Коментари Харесай

Обраха ПСС службата във Враца

Разбиха склад на Планинския избавителен отряд във Враца. Открадната е голяма част от оборудването. Все още не е ясно какъв е размерът на нанесените вреди, само че работата на спасителите е застрашена.

За кражбата пръв схваща началникът на Спасителната работа във Враца. С изненада открива, че от склада им са изчезнали радиостанциите на екипа, лавинни уреди, карабинери, бинокъл и даже въжетата за височинно избавяне.

" Почти всичко е откраднато, за благополучие не са съумели да вземат ето това нещо, едно неповторимо оборудване. В България има единствено две, една пластина за пропускане на потърпевш и избавител през нея, очевидно не са съумели да се оправят с карабинерите и да я вземат ", сподели Станой Арабаджиев, шеф на Спасителна работа Враца.

Описването на вредите продължава. Останалото съоръжение на спасителите ще бъде преместено в различен склад на Червения кръст.

" За страдание неналичията са много съществени. Не приказваме за финансово изражение, а приказваме, че в случай че ни се наложи една избавителна акция на канара, би трябвало да я вършим с наша персонална екипировка, която не е сертифицирана, която би заплашила сигурността и на спасителите, и на потърпевшите ", споделя Станой Арабаджиев.

Заради кражбата работата на спасителите е сложена под въпрос. Екипът допуска, че оборудването им ще бъде разпродадено онлайн. И приканва всеки, попаднал на съмнително преференциална оферта за планинска екипировка, да алармира избавителния отряд или Министерство на вътрешните работи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР