Разбиха канал за продажба на фалшиви COVID сертификати в Италия.

...
Разбиха канал за продажба на фалшиви COVID сертификати в Италия.
Коментари Харесай

Разбиха канал за продажба на фалшиви COVID сертификати в Италия

Разбиха канал за продажба на подправени Коронавирус документи в Италия. По информация на организация ANSA търговията се е осъществявала посредством приложението " Телеграм ", в което имало 10 скрити канала с не по-малко от 1000 клиента.

Стойността на Коронавирус документите с годен QR код варирала сред 100 и 130 евро, а заплащането е ставало с криптовалута. В рамките на следствието са осъществени обиски и инспекция на документи в четири италиански области - Венето, Лугирия, Пулия и Сицилия. Задържани са четирима обвинени по съмнение в софтуерни измами.

От октомври управляващите в Италия вкараха условието да се върви на работа единствено със зелен документ. От 6 декември до 15 януари в страната пък се вкарва супер зелен документ, който се издава на имунизирани и преболедували. Той е нужен за визити на публични места, като заведения за хранене, музеи, молове. А зеленият документ, който се издава на имунизирани, преболедували или против отрицател PCR или антигенен тест ще се изисква за пътешестване в публичния превоз и за достъп до работното място.

Почти 85% от италианското население е имунизирано.

От 15 декември имунизацията против COVID-19 ще стане задължителна за още няколко специалности, по-специално за военни, служители на реда и административния личен състав в бранша на опазването на здравето. За медицинския личен състав пък третата бустерна доза ще стане наложителна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР