Разбиха и обраха 200-годишна църква в Ямбол. Крадците са проникнали

...
Разбиха и обраха 200-годишна църква в Ямбол. Крадците са проникнали
Коментари Харесай

Да обереш Божия дом: Охранителната система в ямболската църква не се е задействала

Разбиха и обраха 200-годишна черква в Ямбол. Крадците са проникнали в храма „ Свети Николай Чудотворец “ с щурм и са откраднали всички пари от дарения и свещи – към 200 лева

Храмът се намира в центъра на града. Архиерейски наместник на ямболската духовна епархия архимандрит Димитрий описа, че крадците са разрушили основния вход на църквата. Счупили са кутията за дарения и са взели банкнотите от нея. След което влизат в магазинчето за свещи и икони, където отмъкват оборота.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Такъв човек няма възприятие за красиво, за виновност или позор. СОТ-ът не се е задействал. Посегателство над храма значи посягане над душата. Храмът е Божий дом, в който хората идват да търсят успокоение и разтуха. В един миг разбираме, че сме безсилни, това най-вече ни мори “, сподели архимандрит Димитрий.

Отец Стоян съобщи, че служителките в неговата черква към този момент се опасяват да идват на работа поради кражбите. Той показа, че води дело с крадци.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Установихме, че в касата за дарения няма книжни пари и се наложи да сложим камери. Видяхме какво се случва – идва група със специфични устройства и бъркат в касата. Предадохме ги на полицията и четири години към този момент водим каузи “, изясни отецът.

По думите му вредата се води „ маловажна “ съгласно българското законодателство и по тази причина делото се бави толкоз дълго.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР