Райската ябълка не е сред най-разпространените плодове у нас. Обикновено

...
Райската ябълка не е сред най-разпространените плодове у нас. Обикновено
Коментари Харесай

За какво е полезна райската ябълка

Райската ябълка не е измежду най-разпространените плодове у нас. Обикновено хората я подминават, само че се оказва, че тя може да бъде доста удобна за нашето здраве и тонус. Днес ще ви представим какви тъкмо са изгодите от този плод и по какъв начин можем да се възползваме от тях бързо и елементарно.

Райската ябълка е доста скъп плод, в който се съдържа огромно количество потребни субстанции: витамини А, В и С, йод и желязо, пишат от iwoman.bg. Те са изключително потребни през есента, защото поддържат имунната и нервната системи и оказват помощ на организма да се отбрани от разнообразни инфекции, настояват диетолозите.

Райската ябълка би трябвало да се яде сурова, като 2-3 плода са изцяло задоволителни за седмица. Този плод е доста потребен за хора с анемия или сърдечно-съдови болести. Райската ябълка има ниско наличие на киселини, по тази причина не вреди на хора с язва или разстройство на стомашно-чревния тракт.

Все отново има и такива, за които райската ябълка може да бъде рискова. Лекарите предизвестяват, че плодът би трябвало да се заобикаля от хора с проблеми с панкреаса или камъни в бъбреците. Не повече от един плод дневно могат да си разрешат болните от диабет, защото простите въглехидрати могат да провокират засилено обособяване на инсулин. Ако сте здрави, обаче, можете самоуверено да си похапвате и по три божествен ябълки на ден.
Източник: БГНЕС

Райската ябълка произлиза от Китай и Япония. Ботаническото ѝ название идва от гръцки – „ diospyros “, което значи „ възвишен огън “. В страните от Средиземно море и Америка е пренесена още през XVIII в., а в България – към 1935 – 1940 година В България се отглежда по Черноморието и градовете Пловдив, Сопот, Карлово, Стара Загора, Сливен, Хасково, Ивайловград, Сандански и Петрич и с изключение на като райска ябълка, се знае и като „ медовина “. Райската ябълка се отглежда най-вече в субтропичния климатичен пояс. Повечето от сортовете устоят без повреди при температури до -20 °С. Цъфти късно напролет – през май. Дървото доближава до 8 – 10 метра височина. Започва да дава плодове на 3 – 4 годишна възраст. Може да имат закръглена, закръглено-сплесната, овална или късо-конусовидна форма. Характерен симптом е четириделната елипсовидна чашка, която след узряването остава на плода.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР