Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение

...
Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Постоянен арест за мъжа от Стара Загора, разпространявал детско порно

Районният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 41-годишния Р. Д., оповестяват от съда.

На мъжа е повдигнато обвиняване за това, че на 18.11.2023 година в град Стара Загора, посредством компютърна настройка - настолен компютър и осведомителна система – интернет, разпространявал нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, ненавършили 18-годишна възраст или лица, които наподобяват като такива.

Второто обвиняване, за което е притеглен към наказателна отговорност, е за това, че на 16.01.2024 година отново в Стара Загора е държал за себе си посредством компютърна настройка нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица, изглеждащи като ненавършили 18-годишна възраст.

Съдът одобри, че всички събрани по делото доказателства водят до извода за съществуване на обосновано съмнение, че Р. Д е направил действията, в които е упрекнат. Според съда е налице действителна заплаха той да извърши други закононарушения срещу правораздаването, които биха попречили разкриването и на други лица, участващи в разпространяването на нецензурен материали.

Съдът откри, че е по-малко евентуално обвиненият да се укрие поради чистото му правосъдно минало, съществуването на непрекъснат адрес и трудова ангажираност. Въпреки това правосъдният състав счете, че на този стадий от наказателното произвеждане мярката за неотклонение " Задържане под стража " е тази, която подхожда в най-благоприятен размер на задачите на закона.

Определението на съда предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в 3-дневен период.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР