Районният съд в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение от

...
Районният съд в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение от
Коментари Харесай

Съдът в Монтана осъди прокуратурата да плати обезщетение на шофьор, неправомерно обвинен в убийство

Районният съд в Монтана осъди прокуратурата да заплати обезщетение от 2700 лв. на водач на такси, упрекнат непозволено в ликвидиране, оповестиха от правосъдната палата в Монтана.

По време на курс с таксито от Враца до село Громшин в област Монтана на 5 ноември 2016 година Ц.Д.П. и брачната половинка му, която пътувала с него, били нападнати с нож от пасажера в таксито К.Г.Д., откакто си поискали дължимата за курса сума, а той отказал да заплати. Шофьорът Ц.Д.П. също извадил нож и двамата с пасажера си нанесли прободни рани един на различен. По-късно Ц.Д.П. бил упрекнат в опит за ликвидиране и Окръжният съд в Монтана го осъдил на три години затвор условно и да заплати обезщетение от 25 000 лв. на пасажера К.Д.Г.

В идващите години Апелативният съд в София и Върховният касационен съд отхвърлили тази присъда и постановили, че водачът е нанесъл раните на пасажера в условия на неизбежна самозащита. След края на делото Ц.Д.П. завел иск за 3500 лв. против прокуратурата, който е почетен отчасти от съда и е постановено да му се платят 2700 лв. за нанесени имуществени вреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР