Районният съд в Добрич уважи внесеното от прокуратурата искане за

...
Районният съд в Добрич уважи внесеното от прокуратурата искане за
Коментари Харесай

Районният съд в Добрич отстрани от длъжност шефа на ВиК АД

Районният съд в Добрич почете импортираното от прокуратурата искане за премахване от служба на изпълнителния шеф на „ ВиК ”АД – Добрич, Тодор Гикински. Мярката се постанова до отпадане на нуждата от нея – разясниха от съда.

Отстраняването бе поискано по отношение на водено досъдебно произвеждане, по което шефът е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 10 февруари т.г. в село Батово, област Добрич, в нарушаване на Закона за водите, посредством посредственото извършителство на други лица, е построил оборудване за потребление на повърхностни води. Според обвиняването, в региона на помпена станция Батово - 2 бил построен земнонасипен бараж /бент/ за водохващане на водата от притока на река Батовска и отвеждането й по построения гравитачен тръбопровод до черпателния водоем на помпената станция.

Изпълнителният шеф на „ ВиК ” е притеглен в качеството на обвинен за съзнателно закононарушение от общ темперамент, осъществено по отношение на работата му, и има задоволително учредения да се смята, че служебното му състояние ще сътвори спънки за обективно, всестранно и цялостно изясняване на събитията по делото. Воден от тези съображения Районният съд откри настояването на прокуратурата за основателно и в профил Гикински от заеманата служба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР