Районният прокурор Петър Смолички, който псува председателя на Върховния касационен

...
Районният прокурор Петър Смолички, който псува председателя на Върховния касационен
Коментари Харесай

Окончателно уволниха прокурора, псувал председателя на Върховния касационен съд

Районният прокурор Петър Смолички, който псува ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов в правосъдна зала, е дефинитивно уволнен, оповестява Lex.bg.
Решението е на петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС), който удостоверява решение на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.
Случаят е отпреди две години. На 22 януари 2018 година Софийският областен съд (СРС) e трябвало да прегледа искане на шефа на Държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски " за настаняване на жител за наложително лекуване по реда на Закона за здравето. В залата били индивидът, за който било настояването за настаняване, майка му, служебният му бранител, експерт, съдията-докладчик Владислава Ангелова и правосъдният секретар. Прокурорът липсвал.
Около 30 минути след оповестения начален час на съвещанието в залата влезнал обвинителят от Софийска районна прокуратура Петър Смолички. Съдийката го попитала на какво се дължи закъснението му и дали е в положение да взе участие в съвещанието, на което получила следния отговор от прокурора: " Идвам късно заради тежка зимна конюнктура. От Луната пристигам. Ще пристигам откъдето си искам… В положение съм да продължа съвещанието, както постоянно. Не ругая. Само споделям, че мафията ръководи България. Фандъкова да почисти улиците! ".
Делото почнало, било изчетено заключението на вещото лице, съгласно което жителят се нуждае от лекуване в психиатрия, тъй като болестта му е от 2014 година и с държанието си представлявал заплаха за себе си и за близките. Смолички оспорил заключението на вещото лице с думите: " Да не се приема заключението, тъй като смятам, че С. е естествен човек. Половината народ страда от психологични болести, тях ли ще настаните? ".
Мнението на прокурора не било зачетено от съда, само че това не го спряло: " Казах да не се приема експертизата! Целият народ е за лудницата ". Заради това правосъдното съвещание било спряно за малко, а арбитър Ангелова решила да в профил Смолички. Той не се стърпял: " Аз ще Ви освободя Вас от работа. Ще се обадя на п *чето Лозан Панов да ви в профил от работа. Е*** съм го в г*** и него ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР