Районната прокуратура във Велико Търново предаде на съд жена и

...
Районната прокуратура във Велико Търново предаде на съд жена и
Коментари Харесай

Мъж и жена към медици: Няма да излезете живи, ако майка умре

Районната прокуратура във Велико Търново съобщи на съд жена и мъж за закана с ликвидиране на медицински екип в отделението по хемодиализа при МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов “ в града.
Б. М. и М. К. се заканили с ликвидиране по отношение на доктор С. М. - шеф ОАИЛ, доктор Г. Д. - доктор експерт невролог, старша здравна сестра Л. И., здравна сестра Д. Р. и здравна сестра Е. В., с думите: „ Ако не спасите майка ми, от стаята живи няма да излезете “, „ Няма да излезете живи, в случай че майка почине! “. Това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му - закононарушение по член 144, алинея 3, вр. с алинея 1 от Наказателен кодекс, оповестиха от уеб страницата на прокуратурата. На 22.01.2019 година майката на обвинените, била призната в поделение за хемодиализа, като преди този момент се оплакала, че не се усеща добре. Около 10 минути след включването ѝ към диализния уред положението ѝ се влошило.
Докато медицинският екип правил реанимационни мероприятия във връзка с дамата обвинените няколкократно отваряли вратата на залата.
Държали се нападателно. Крещели на медиците да не напущат залата до момента в който не спасят майка им и ги заплашвали, че в случай че не я спасят, няма да излязат живи от залата. Междувременно, макар напъните на медицинския екип да я избави, дамата умряла. Наложило се да се потърси подпомагане на чиновниците на районно управление (на МВР) гр. Велико Търново. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР