Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем Д.К., на

...
Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем Д.К., на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус, който катастрофира на АМ Тракия

Районната прокуратура в Стара Загора притегли като обвинен Д.К., на 40 години, жител на Република Сърбия, за това, че на 14 август на автомагистрала " Тракия " в региона на 217-ия километър в землището на община Стара Загора, при ръководене на моторно транспортно средство - рейс " МАН " със сръбски регистрационен номер, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, а точно член 20 от Закона за придвижване по пътищата - " водачите са длъжни да управляват непрестанно пътните транспортни средства, които ръководят ", и с това по несъобразителност е предизвикал междинни телесни повреди на повече от едно лице - 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – закононарушение по член 343, ал.3 от Наказателния кодекс.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Уредът е отчел нулеви резултати. И сега не престават дейностите по следствието под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на него. Припомняме, че в неделя вечер сръбски рейс с деца катастрофира на Автомагистрала " Тракия ", в региона на Стара Загора. Той е пътувал от " Слънчев бряг " към Белград. Сигналът за случая е подаден към 20:30 ч. По незнайни, за в този момент, аргументи, водачът се е отклонил от лентата за придвижване и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия  км, в посока София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР