Районната прокуратура в София привлече към отговорност 39-годишна ало измамница.

...
Районната прокуратура в София привлече към отговорност 39-годишна ало измамница.
Коментари Харесай

Баба на 83 г. даде пари на ало-измамници, но ги... измами за остатъка

Районната прокуратура в София притегли към отговорност 39-годишна ало измамница. Тя е класическо " муле " - този, който отива физически да получи парите от жертвата. На тази " служба " естествено и рискът е максимален, а същинският извършител засега остава " неустановно лице ".

Случаят обаче се разплел точно с дейното подпомагане на пострадалата - 83-годишна жена от София. Разказан от прокурорската пресслужба, той наподобява класика:

Неустановеният мъж звъннал на старата жена по телефона, като се представил за неин родственик. Обяснил й, че има пратка, само че е в чужбина и я помолил тя да я заплати, а след няколко дни той щял да й върне парите. За задачата от пенсионерката била поискана сумата от 5000 лв..

Тъй като имала единствено 700 лв. в себе си, дамата се видяла с обвинената Г.М. на спирка на централната ул. " Св. Георги Софийски " и й ги дала. Бабата дала обещание, че на идващия ден ще съобщи остатъка от сумата, като изтегли пари от банката.

" След среща с обвиняемата 83-годишната жена се усетила, че е станала  жертва на машинация и подала сигнал в полицията ", оповестяват през днешния ден раследващите.

Жената е арестувана - към този момент със глоба на прокурор до 72 ч.

Ето и известието в оригинал:

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 39-годишна жена за телефонна машинация.

На 03.04.2023 година на автобусна спирка на ул. „ Георги Софийски “  в гр. София, обвинената Г.М. в съучастничество като помощник с неустановено все още лице, с  цел да набави за себе си и за другиго имотна полза, е нанесла имотна щета в размер на 700 лв. на 83-годишна жена.  Неустановено по делото лице е звъннало на старата жена по телефона, като се показало за неин родственик. Обяснил й, че има пратка, само че е в чужбина, я помолил тя да я заплати, а след няколко дни той щял да й върне парите. За задачата от пенсионерката била поискана сумата от 5000 лв.. Тъй като имала единствено 700 лв. в себе си, дамата се видяла с обвинената Г.М. и й ги предала. Разбрали се остатъка от сумата да бъде предаден на обвинената на идващия ден, откакто старата жена изтегли пари от банка, тогава Г.М. трябвало да й донесе пратката. След среща с обвинената, 83-годишната жена се усетила, че е станала  жертва на машинация и подала сигнал в полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, ал.1, вр.чл.20, ал.4, вр.ал.1 Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 1  до 6 години.

Предвид опцията Г.М. да извърши друго закононарушение, тя е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.

Разследването по случая продължава.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР