Районната прокуратура в Пазарджик наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие,

...
Районната прокуратура в Пазарджик наблюдава досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие,
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва катастрофа с линейка, при която пострада лекар

Районната прокуратура в Пазарджик следи досъдебно произвеждане за пътнотранспортно произшествие, при което по несъобразителност е породена междинна телесна щета, оповестиха от ведомството. Става дума за злополуката, станала през вчерашния ден в регионалния град, при която лека кола блъсна медицинския автомобил и рани доктор.

До момента е открито, че към 10,40 ч в гр. Пазарджик, на кръстовището сред ул. „ Стефан Стамболов “, ул. „ Струма “ и ул. „ Искра “, при осъществяване на маневра – завой наляво, лек автомобил, марка „ Дачиа Логан “, ръководен от лидер на 19 година, не е пропуснал насрещно движещия се автомобил със специфичен режим на придвижване – кола за спешна помощ, в резултат на което е настъпило пътнотранспортно произшествие.

Линейката е била с включени звукови и светлинни сигнали. В нея са пътували доктор, здравна сестра, дете, което е трябвало да бъде откарано за обзор в болничното заведение, и неговата майка. При злополуката е потърпевш пътуващият в колата за спешна помощ доктор, на 55 година При осъществения обзор е открито, че е получил фрактура на крайници.

Двамата водачи на коли са били тествани с дрегер за приложимост на алкохол, като уредът е отчел негативен резултат.

По делото ще бъдат разпитани очевидци, ще бъдат назначени автотехническа и съдебномедицинска експертизи и други с оглед изясняване на всички обстоятелства и условия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР