Районната прокуратура в Хасково са внесли в съда 41 акта

...
Районната прокуратура в Хасково са внесли в съда 41 акта
Коментари Харесай

Прокуратурата вкара 51 на съд за месец

Районната прокуратура в Хасково са внесли в съда 41 акта против 51 лица през предишния месец. 23 са обвинителните актове против 24 души. Споразуменията са 16 и с тях е осъществена наказателната отговорност във връзка с 17 лица. 10 са предложенията за налагане на административно наказване, по реда на чл.78а от Наказателен кодекс против. От изброените, решените като бързи производства са 14.

Пред Темида са импортирани 3 обвинителни акта против 4-ма за закононарушения против личността. Става въпрос за обезчестяване и телесни повреди, в това число и пострадване на служител на реда. На съда е предадено дело за закононарушение, накърняващо авторското право. 5 други каузи са за закононарушения срещу брака и фамилията. Сред тях са неплащане на прехрана и нелегално общуване с малолетна. 11 са обвинителните актова за закононарушения срещу собствеността - обири, измами, длъжностно заграбване. Две каузи са за държане на акцизни артикули без бандерол и противозаконен рандеман на дървен материал.
За общоопасни закононарушения има 22 обвинителни акта за посочения интервал. Те са за незаконно причиняване на гибел на животно или тежко, или трайно увреждане след проявена свирепост към гръбначно животно. Пред Темида държавното обвиняване е внесло още каузи за пътно-транспортни катастрофи с породени вреди и телесни повреди. Наказателна отговорност се търси още от пияни, дрогирани водачи и други.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР