Районната прокуратура в Бургас решава каква мярка да наложи на

...
Районната прокуратура в Бургас решава каква мярка да наложи на
Коментари Харесай

Мигрантите в тайник: Микробусът бил собственост на трето лице

Районната прокуратура в Бургас взема решение каква мярка да наложи на двамата водачи, арестувани в понеделник с 18 незаконни мигранти, скрити в тайник на камион. Микробусът, предвождан от пилотна кола, подминава с висока скорост пропускателния пункт.

Два автомобила не са се подчинили на подаден сигнал от полицейски чиновници

След малко гонене двете транспортни средства са спрени на основен бул. на входа на града.  В стеснен тайник служителите на реда откриват 18 мигранти от Афганистан, измежду които и деца.    

 Установено е, че всеки от тях е платил по 3 600 евро, с цел да стигне от Турция през Сърбия до Западна Европа. Двамата водачи – на 19 и 20 години от Бургас, не са престъпно проявени и за тях няма данни до в този момент да се занимавали с трафик на хора.

И двамата са безработни. Ако бъдат приети за отговорни, могат да получат до 6 години затвор и санкция до 20 000 лв..

Прокурор Мария Маркова изясни, че мигрантите са младежи, пътуващи от Турция за Сърбия през България. Целта им била да стигната в Сърбия, където щели да бъдат поети от друга група трафиканти.

И на двете страни в спора са формирани предупредителни протоколи

„ Към сегашния миг е известно, че транспортното средство е било благосъстоятелност на трето лице , което е предоставяло за прилагане за експериментиране и бъдещето закупуване на този микробус. В момента се събират данни дали тайника е построен директно след приемането от двамата трафиканти или по този начин е би закупен “, уточни Мария Маркова.

По думите й, в случай че микробуса е закупен с построен тайник, то той е платен точно за да се трафикират лица.

„ Със стопляне на времето е обикновено да бъде засилен мигрантския напън. В последните седмица са предотвратени прекосяването на над 600 мигранти.

Прокурор Мария Маркова разяснява и сигнала за принуждение против момиче и момче от страна на охранители пред дискотека в Слънчев бряг.

Образувана е кореспонденция по случая

„ Образувано е досъдебно произвеждане за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди във връзка с потърпевшо лице - младо момиче. До какъв брой има съпричастност на охранителите към момента са открива “, сподели тя.

По думите й от клиповете излиза наяве, че охранителите са задържали лицето, а Закона за частната охранителна активност им дава такова право.

„ На пръв прочит на материалите и преписката няма данни за принуждение “, уточни Маркова.

Сигналът за телесна щета е по отношение на младо момиче, което било клиентка на заведението, което компанията охранява.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР